Quantcast

Ministrė: Lietuvoje yra pajėgių įmonių, kurios galėtų tapti „Rheinmetall“ partneriais

Lietuvoje yra pajėgių įmonių, kurios galėtų tapti Vokietijos gynybos pramonės įmonės „Rheinmetall“ partneriais, sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Turime ir tikriausiai nebūtų tie sprendimai ateityje priimti, jeigu nebūtų tikima Lietuvos pajėgumais“, –  LRT televizijos laidai „Dienos tema“ antradienį sakė A. Armonaitė.

Pasak jos, „Rheinmetall“ pradės ieškoti partnerių Lietuvoje, o jais gali tapti „ir privatūs, ir kiti veikėjai“.

„Mes (...) diskutavome, kai kalbėjome apie jų galimybes ateiti, kad bus svarbios tos partnerystės. Nes iš tikrųjų gal reikės dalies nišinių talentų darbuotojų, turiu omenyje būtent gamyboje“, – sakė ministrė.

A. Armonaitė teigė nesijaudinanti, kad Lietuvoje nėra išvysčiusi metalurgijos pramonės, nes „Lietuva dar ne tokius sudėtingus dalykus pagamina“.

„Prisidedame ir prie pasaulinės pramonės vaistų tiekimo grandinių, ir prie mikroelektronikos, ir puslaidininkių tuoj turėsime, Liepkalnyje yra lietuviška įmonė, kuri jau investuoja“, – kalbėjo ministrė.

Lietuvos aukštųjų technologijų grupė „Teltonika“ Vilniuje, Liepkalnio gatvėje planuoja statyti puslaidininkių lustų gamyklą.

Lietuvos vyriausybės ir Vokietijos gynybos pramonės milžinės „Rheinmetall“ atstovai antradienį Vilniuje pasirašė ketinimų protokolą dėl 155 mm artilerijos amunicijos gamyklos Lietuvoje statybų ir netrukus pradės derybas dėl investicijų sutarties.

„Rheinmetall“ tarptautinių strateginių programų plėtros direktorius Maximilianas Frochas (Maksimilijanas Frochas) teigė, kad artimiausiomis savaitėmis įmonė ieškos partnerių Lietuvoje ir tuomet žiūrės, koks galėtų būti jų indėlis į projektą.

Amunicijos gamyklą svarstoma statyti Radviliškio rajone, netoli Baisogalos, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto valdomoje valstybinėje žemėje. Vyriausybės atstovai teigia, jog tai viena iš svarstomų vietų.

Seimas praėjusią savaitę pradėjo svarstyti pataisas, sudarančias palankesnes sąlygas dideliems Vakarų ginklų ir šaudmenų gamintojams kuo greičiau Lietuvoje statyti savo gamyklas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pamenam,pamenam!

Pamenam,pamenam! portretas
Toks pat aziotazas buvo su Viljamsu ir Mazeikiais! Sumokejom visiems "uz save ir ta vaikina".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių