Quantcast

A. Armonaitė: susitarime su „Rheinmetall“ yra numatytas Lietuvos aprūpinimas amunicija

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad Vokietijos gynybos pramonės įmonei „Rheinmetall“ pastačius gamyklą Lietuva amunicijos turės „pakankamai ir geromis sąlygomis“.

„Yra susitarimas su įmone, bet konfidencialu, kaip Lietuva apsirūpina konkrečiai Lietuvoje gaminamais artilerijos šaudmenimis, kuriuos įmonė ir gamins. Turėsime jų pakankamai ir geromis sąlygomis“, – LRT televizijos laidai „Dienos tema“ antradienį sakė A. Armonaitė.

Pasak jos, tai numatyta susitarime su įmone, tačiau jo turinys yra konfidencialus.

„Mes stipriname pajėgumus čia, viduje, mes savo turėsime, mums nereikės kažko prašyti su ištiesta ranka. Tikslas yra auginti ir savo pajėgumus“, – teigė ministrė.

Mes stipriname pajėgumus čia, viduje, mes savo turėsime, mums nereikės kažko prašyti su ištiesta ranka.

Vyriausybės ir Vokietijos gynybos pramonės milžinės „Rheinmetall“ atstovai antradienį Vilniuje pasirašė ketinimų protokolą dėl amunicijos gamyklos Lietuvoje statybos.

A. Armonaitė anksčiau teigė, kad Lietuva tikėtųsi pagrindinius darbus, įskaitant gamyklos statybas, pradėti dar šiemet.

Anot jos, „Rheinmetall“ ketinama statyti 155 mm amunicijos gamykla nėra standartinė investicija, todėl projekto valdymas gali užtrukti ilgiau, nei tuomet, kai Lietuva investicijas priimdavo rekordiniu greičiu.

Amunicijos gamyklą svarstoma statyti Radviliškio rajone, netoli Baisogalos, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto valdomoje valstybinėje žemėje. Vyriausybės atstovai teigia, jog tai viena iš svarstomų vietų.

„Rheinmetall“ taip pat pateikė paraišką pripažinti gamyklą svarbiu investiciniu projektu, kuriems paprastai taikomos specialios verslo ir kitokios sąlygos.

Seimas praėjusią savaitę pradėjo svarstyti pataisas, sudarančias palankesnes sąlygas dideliems Vakarų ginklų ir šaudmenų gamintojams kuo greičiau Lietuvoje statyti savo gamyklas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

patraukite tą durnę nuo reikalų,

patraukite tą durnę nuo reikalų, portretas
nes vėl viską sušks ir gamykla tikrai stovės, bet taip kaip ir čipų gamykla, tik dresdene.

Byyyy Rka DEJĘS

Byyyy Rka  DEJĘS portretas
ARMONKĘ ,,,, aiškink MAN ASMENISKAI ,,,,kur GIRAITES GAMYKLA ????? AR CHUI KONCERWAMS perraše ???

Kad tik

Kad tik portretas
vamzdziai nenulinktu nuo tiekos amunicijos!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių