Quantcast

K. Maksvytis: kai sunku, nereikia bėgti į krūmus

„Mes turėjome parodyti charakterį ir nenubėgti į krūmus. Kai sunku, reikia daugiau komandiškumo“, - atsiduso Kazys Maksvytis. Lietuvos rinktinės treneris nuleidęs galvą paliko Talino areną, kurioje jo auklėtiniai patyrė pirmąją nesėkmę 2025 metų Europos čempionato atrankos turnyre.

Pirmasis pralaimėjimas estams oficialiose rungtynėse 59:65 gerokai sujaukė K. Maksvyčio nuotaiką ir lietuvių šansus Senojo žemyno atrankoje. Nors turnyras tik prasidėjo, o iki artimiausių atrankos mačų liko daugiau nei pusmetis, mūsų šalies komandai teks vytis H grupės viršūnėje įsitaisiusią Estiją.

„Buvo sunkios, klampios rungtynės, daug techninio broko iš abiejų komandų, daug keitimosi gynybos. Galėjome laimėti ir puolimu, ir gynyba, bet pirmoje rungtynių pusėje gynyba šlubavo. Leidome rinkti „pigių“ taškų. Labai stipriai pralaimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių. Puolime estai atkovojo 15 kamuolių, o mes tik 2. Jei neatsikovojame kamuolių ir prastai pataikome, tada būna labai sunku laimėti. O antroje rungtynių dalyje strigo mūsų puolimas. Vienur paskubėjome, kitur perlaikėme kamuolį“, - sakė K. Maksvytis.

- Kokią pamoką gavo Lietuvos rinktinė?

- Šiandien nebuvo geriausia atmosfera žaisti, bet mes turėjome parodyti charakterį ir nenubėgti į krūmus. Reikia daugiau komandiškumo ir charakterio, kuomet yra sunku.

– Kas lėmė tokią prastą kovą dėl kamuolių?

– Estai atkovojo daug kamuolių, kur jiems pasisekė, bet ir mums trūko noro. Buvo nesusikalbėjimo, kuomet mes dviese imame ir nė vienas nepaimame kamuolio po krepšiu.

– Kiek įtakos kovai dėl atšokusių kamuolių padarė Martino Gebeno netektis, kai „centro“ pozicijoje liko Ąžuolas Tubelis, Gabrielius Maldūnas ir Marekas Blaževičius?

– Kažkiek padarė. Įtaką padarė ir Margirio Normanto netektis. Mes netekome dydžio, kontakto ir ėjome su kita priekine linija.

– Estai pelnė daug taškų iš įkirtimų į baudos aikštelę. Kas tai lėmė?

– Buvo koncentracijos problemų, nes būdavo paprasti įkirtimai, kur nėra kažkokios komandinės gynybos.

– Lietuviai atliko vos 10 rezultatyvių perdavimų. Ar likote patenkintas įžaidėjų veiksmais?

– Varžovai daug keitėsi, mes kažkur paskubėjome, kažkur perlaikėme ir ypač antroje pusėje tai mums nepadėjo.

– Tomas Dimša minėjo, kad Estijai padaryta dar viena šventė. Ar skaudu, kad estai pirmą kartą įveikė lietuvius oficialiose rungtynėse?

– Bet koks pralaimėjimas yra skaudus. Ar tai būtų estai, ar latviai, ar JAV. Šitų rungtynių aš nesureikšminu.

– Ąžuolas Tubelis šiame mače gavo daugiau minučių. Kaip vertinate jo žaidimą?

– Gerai. Kadangi turėjome problemų priekinėje linijoje, galime sakyti, kad jis iš mūsų aukštaūgių, buvo šviežiausias ir daugiausiai mums davė.

– Ar Ą. Tubelio mobilumas gynyboje gali būti koziris prieš artėjančią vasarą?

– Gali. Jo mobilumas, gebėjimas žaisti per dvi pozicijas.

– Kas nepavyko gynyboje prieš Siimą-Sanderį Vene?

– Nemanau, kad kažkas labai nepavyko. Kažkur vėl nesusikalbėjome, laisvas įmetė tritaškį ir prieš lietuvius turėjo motyvacijos žaisti.

– Estai išnaudojo nelygiaverčio pasikeitimo situacijas prieš Luką Lekavičių, kai prieš jį žaidė nugara į krepšį. Kie jį reikėjo slėpti mačo metu?

– Kai estai pelnė pirmus keturis taškus, tai galbūt buvo ir mūsų sprendimo pasekmės. Po to pakeitėme Luko ginamąjį varžovą ir pabaigoje neturėjome problemų. Problemos dėl Luko buvo tik mačo pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Astuonesdesimties metu diedukas vazinejantis su zieminem !

Astuonesdesimties metu diedukas  vazinejantis su zieminem ! portretas
Ne komanda,o Kazys bega i krumus estams daro svente . Vargas laukia rinktines su treneriu Kaziu

Fanas

Fanas portretas
Su maskaradu toli neisim ,jau zalgiry nualino.kas toliau

Vienu zodziu.

Vienu zodziu. portretas
Kaip bebutu gaila,bet LT rinktine su Maskvyciu atrodo kaip kokia studentu lygos komanda.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių