Quantcast

Atkrintamąsias varžybas žalgiriečiai pradėjo įtikinama pergale

„Per savo karjerą turėjau daug serijų iki 2 pergalių, kur namų komanda privalo laimėti namų rungtynes. Bėda ta, kad visą sezoną dirbome, jog užsitikrintumėme namų pranašumą, bet vis tiek žaidėme ne savo arenoje“, - dėstė Andrea Trinchieri. Jo diriguojamas Kauno "Žalgiris" pergalingai pradėjo „Betsafe-LKL“ atkrintamąsias varžybas.

Kauniečiai, ketvirtfinalio starte vietoje namų arenos persikėlę į Kėdainius,  97:61 nušlavė Mažeikių „M Basket-Delamode“ krepšininkus.

Mačo pradžioje mažeikiškiai nesunkiai rinko taškus ir po pirmojo ketvirčio buvo arti dviženklio pranašumo (26:17). Vaizdas ėmė keistis antrajame kėlinyje, kuomet „Žalgiris“ per kelias minutes atstatė lygybę (29:29). Visgi atitrūkti favoritams nepavyko, po pirmosios mačo dalies jie pirmavo tik minimaliu skirtumu – 42:41.

Nugalėtojo klausimą Kauno ekipa išsprendė galingu trečiuoju ketvirčiu. Vos 5 taškus per 10 minučių praleidęs „Žalgiris“ jau triuškino oponentus – 70:46. Paskutinis kėlinys tapo formalumų tvarkymu, kurį užbaigęs Lietuvos čempionų klubas įsirašė atkrintamosiose pirmąją pergalę.

Nugalėtojams didžiausią indėlį į laimėjimą įnešė Laurynas Birutis (14 tšk., 5 atk. kam., 21 naud. bal.) ir Demetre Riversas (14 tšk., 5 atk. kam., 20 naud. bal.).

Svečių gretose išsiskyrė Chauncey Collinsas (15 tšk.) ir Giedrius Staniulis (16 tšk., 8 atk. kam., 18 naud. bal.).

„Žalgiris“: Laurynas Birutis ir Demetre Riversas po 14, Rolandas Šmitas, Edgaras Ulanovas ir Keenanas Evansas po 11, Kevarriusas Hayesas 7, Edmondas Sumneris ir Brady Manekas po 6.

„M Basket-Delamode“: Giedrius Staniulis 16, Chauncey Collinsas 15, Martynas Gecevičius 8, Martynas Paliukėnas ir Kay'us Bruhnke po 7.

„Pradėjome labai blogai, vangiai, be gynybos, be energijos. Antrasis kėlinys buvo šiek tiek geresnis, bet žaidėme be tinkamo nusiteikimo ir energijos. Paprašiau žaidėjų, kad jie suprastų, ką mums reikia padaryti – sužaisti vieną gerą kėlinį, mes vadiname jį magišku. Laimėjome jį 28:5. Tai suteikė mums sparnus ir toliau jau ramiai kontroliavome rungtynes“, - aiškino Andrea Trinchieri.



NAUJAUSI KOMENTARAI

S.S.S

S.S.S portretas
debiliškų antraščių gal nerašykite. Kur Žalgiris vargo? Sakyčiau net nesistengdamas žaisti. O kaip pradėjo žaisti ir nušlavė. Žalgiris praktiškai su visomis silpnomis komandomis pradžioje du kėlinius žaidžia apsimiegoję, o po ilgosios pertraukos viską greitai sutvarko.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių