Quantcast

Už nužudymą nuteistam A. Murdaugh skirta 40 metų kalėjimo už finansinius nusikaltimus

  • Teksto dydis:

Alexas Murdaugh (Aleksas Murdo), Pietų Karolinos advokatas, pernai garsiai nuskambėjusiame teismo procese nuteistas už žmonos ir sūnaus nužudymą, pirmadienį sulaukė 40 metų kalėjimo bausmės už finansinius nusikaltimus.

55 metų A. Murdaugh, elitinės teisėjų ir advokatų šeimos atžala, jau atlieka laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę už savo žmonos Maggie (Megi) ir 22 metų sūnaus Paulo (Polo) nužudymą 2021 metų birželį.

Praėjusiais metais A. Murdaugh prisipažino kaltu dėl valstijos kaltinimų pavogus milijonus dolerių iš savo garsios teisininkų kontoros klientų ir buvo nuteistas kalėti 27 metus.

Pirmadienį jis vėl stojo prieš teismą dėl federalinių kaltinimų sąmokslu vykdyti bankinį ir elektroninį sukčiavimą bei pinigų plovimą.

Apygardos teisėjas Richardas Gergelis (Ričardas Gergelis) A. Murdaugh skyrė 40 metų laisvės atėmimo bausmę, kuri bus subendrinta su anksčiau paskirta 27 metų bausme.

Rugsėjį A. Murdaugh prisipažino kaltu dėl federalinių kaltinimų, tuomet JAV prokuroras Adairas Boroughsas (Aderas Borousas) pareiškė, kad kaltinamojo „finansiniai nusikaltimai buvo didelio masto, įžūlūs ir beširdiški“.

„Jis beatodairiškai vogė iš savo klientų, advokatų kontoros ir kitų, kurie juo pasitikėjo“, – kalbėjo prokuroras.

Praėjusiais metais per televiziją transliuotas tris savaites trukęs A. Murdaugh teismo procesas dėl nužudymo sudomino gausybę žiūrovų visoje šalyje ir užsienyje.

Įrodymai iš nuteistojo atžalos mobiliojo telefono rodė, kad A. Murdaugh buvo vienintelis žmogus su sūnumi ir žmona šeimos valdose esančiuose šunų voljeruose kelios minutės prieš tai, kai Maggie ir Paulas buvo nušauti.

A. Murdaugh neigė nužudęs savo žmoną ir jaunesnįjį sūnų, tačiau prisipažino pavogęs milijonus dolerių iš savo kontoros klientų dėl priklausomybės nuo opioidų.

Dar nepasibaigus teismo procesui „Netflix“ ir HBO išleido dokumentines dramas apie šią bylą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių