Quantcast

Seimo pirmininkė: nerimą kelia pranešėjo komisijos išvadų atmetimas

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad jai nerimą kelia kai kurių partijų, frakcijų nusiteikimas bet kokiu atveju atmesti Valstybės saugumo departamento (VSD) pranešėjo informaciją tyrusios komisijos išvadas.

„Man neramu žiūrėti į tam tikrą atmetimą šios konkrečiai komisijos išvadų ar nevertinimą platesniame kontekste žvelgiant ir į ateitį“, – trečiadienį Žinių radijui sakė parlamento vadovė.

Jos teigimu, komisijos darbas buvo prasmingas, nes prieš penkerius metus jos neištyrus, buvo paliktas „toks pavojingas vakuumas“.

V. Čmilytė-Nielsen sakė, kad ypač vertinga išvadų dalis, kur siūloma, kokius teisės aktus reikėtų tobulinti.

Ji pati tvirtino, kad ketvirtadienį užbaigiant išvadų pateikimo procedūrą ketina balsuoti už projektą.

„Susipažinus su papildoma informacija, mano pasirengimas balsuoti „už“ pateikimo stadijoje stiprėja“, – trečiadienį sakė parlamento vadovė.

Kita vertus, ji pripažino, jog kai kurios išvadų dalys jai kelia abejonių dėl pagrįstumo.

„Sakyčiau, kad šios komisijos išvadose yra dalykų, dėl kurių kyla abejonių. Man asmeniškai, ta dalis, kuri su prezidentu susijusi, šiek tiek abejonių kelia. Kita vertus, prezidentas galėjo nesunkiai išvengti bet kokių nemalonių sau insinuacijų, interpretacijų ar išvadų, jei raštu būtų atsakęs į komisijos klausimus“, – tvirtino V. Čmilytė-Nielsen.

Buvusio VSD pareigūno Tomo Gailaus informaciją apie 2018–2019 metais kandidato į prezidentus Gitano Nausėdos aplinkos žmonių tikrinimą tyrusi komisija konstatavo, kad VSD vadovas Darius Jauniškis tikrintinų asmenų sąrašą galėjo gauti iš paties G. Nausėdos arba jo pavedimu.

Be to, konstatuota, kad G. Nausėda tapo pažeidžiamas, nes jo komandoje dirbo asmenų, turėjusių arba tebeturinčių ryšių su Rusijos ar Baltarusijos žvalgybos tarnybomis, diplomatais, baltarusiškų trąšų verslu, o prezidento atsisakymas liudyti komisijai nesuderinamas su duota priesaika.

Išvadose taip pat konstatuota, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovas Linas Pernavas piktnaudžiavo pareigomis neteikdamas duomenų parlamentarams apie vykdytą kriminalinės žvalgybos tyrimą, o VSD direktorius D. Jauniškis teikė klaidinančią informaciją Seimo komisijai.

Generalinės prokuratūros, STT, VSD vadovų prašymu Etikos komisija tiria, ar Vytauto Bako vadovaujama laikinoji komisija nepažeidė įstatymų, Politikų elgesio kodekso, galiojančių procedūrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nusikaltusios LIBERALŲ gaujos vadovė ČMIL

nusikaltusios LIBERALŲ gaujos vadovė ČMIL portretas
neturi moralinės teisės užimti SEIMO pirmininkės posto-- tačiau ČMIL yra kgebisto dukra ir visą MORALĘ senai -- t r y p i a - kgebiso 0ŽIO KERZINIAIS batais.--Per rinkimus a t s i k r a t y k i m e konservat KGB-tų CHUNTOS kandidastais NAUSĖDA, PIŠ ir ŽALIMU.--Konservat KGB-tų CHUNTA visaisnusikalstamais būdais Lietuvą s t u m i a į KARĄ-- tai akivaizdžiai r o d o jų veiksmai.---Tinkamiausi kandidatai į prezidentus yra prof. E. VAITKUS ir VĖGĖLĖ, tik JIE gali p a d ė t i Lietuvos gyventojams atsikratyti konservatsocdemųKGB-tų CHUNTOS daugiametės ardomos veiklos Lietuvoje ir pilnai įgyvendinti i š k o v o t ą VALSTYBINGUMĄ

Mano manymu

Mano manymu  portretas
tos komisijos išvados yra niekinės ir galite jas sukišti į bako šikną !!!!

Bau

Bau portretas
Netikiu nė vienu šios komisijos teiginiu. Reikia tik pasižiūrėti į narius. Bakui neįtiko visi, kurie prieš stambulo konvenciją ir prieš nelegalią migraciją. Maldeikiuks,zadanijų vykdytojas, jau buvo įsivėlęs į konfliktus, kaip su puidoku. Be to, ši komisija viršijo įgaliojimus ir turėtų už tai atsakyti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių