Quantcast

Premjerė pasakė, ar siūlė J. Šiugždinienei grįžti į ministrės postą

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad nesiūlė Jurgitai Šiugždinienei vėl užimti švietimo, mokslo ir sporto ministrės posto.

„Ne, nesiūliau. (...) Tikrai nenoriu hipotetinių galimybių nagrinėti. Suprantu, kad jums smalsu nagrinėti, bet aš tiesiog norėčiau pateikti kandidatą, kuris būtų patvirtintas ir galėtų dirbti“, – Seime žurnalistams antradienį sakė I. Šimonytė.

Vyriausybės vadovė kol kas neįvardina, kas galėtų tapti naujuoju ministru.

„Ne, negaliu įvardinti. Kai galėsiu įvardinti, tada ir įvardinsiu“, – sakė ji.

Vyriausybės vadovė nesiėmė spręsti, ar iki atostogų, kurių išeis nuo balandžio 22-osios rinkimų agitacijai vykdyti, spės pateikti ministro kandidatūrą.

„Kad tikrai pateiksiu iki atostogų, negaliu pažadėti. Bet kadangi per atostogas bent keletą kartų turėsiu išeiti į darbą dėl savo ministrės pirmininkės pareigų, renginių ar kitų suplanuotų dalykų, nesakau, kad nė vieną iš tų dienų, kai grįšiu, negalėsiu to padaryti“, – kalbėjo I. Šimonytė.

„Kaip prezidentas sakė, kad jis neskubės tvirtinti, tai aš prezidentui pažadėjau, kad aš neskubėsiu teikti“, – pridūrė ji.

Premjerės teigimu, laikinai pareigas einanti socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė gerai užtikrina tolesnį ministerijos darbą.

Gintautas Jakštas iš švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigų trauktis nusprendė praėjusią savaitę. Tokį sprendimą, anot jo, lėmė premjerės I. Šimonytės aplinkos asmenų duodami nurodymai „be galimybės diskutuoti“.

Politikas darbą pradėjo pernai liepą, pakeitęs iš šių pareigų gegužę pasitraukusią J. Šiugždinienę. Pastaroji tokį sprendimą priėmė visuomenėje kilus abejonių, ar ji skaidriai panaudojo išmokas savivaldos politikams būdama Kauno savivaldybės tarybos nare.

G. Nausėda tikisi, kad premjerė kandidatūrą į švietimo ministrus pateiks iki savo atostogų

Prezidentas Gitanas Nausėda tikisi, kad premjerė I. Šimonytė kandidatūrą į švietimo ministrus pristatys iki kitos savaitės pradžios, kai išeis planuotų atostogų.

„Manau, kad premjerė išnaudos tą laiką iki atostogų, kad kandidatūra būtų parinkta ir ta kandidatūra būtų tinkama labai konkrečiomis dabartinėmis aplinkybėmis, nes švietimo, mokslo ir sporto ministrui teks spręsti labai konkrečius klausimus su labai aiškiu lako horizontu iki šių metų rudens“, – antradienį žurnalistams Kauno rajone sakė šalies vadovas.

Jis pridūrė besitikintis, kad Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vadovybė bus suformuota artimiausiu metu.

Viešojoje erdvėje pasigirdus svarstymų, kad į postą galėtų grįžti šioje kadencijoje atsistatydinusi J. Šiugždinienė, G. Nausėda sakė nenorintis komentuoti „tariamų pavardžių“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš  portretas
supratau, kad ponia Šiugždinienė, net nebūdama Švietimo ministerijos sudėtyje, sugebėjo iš posto išversti gerb. Jakštą...

TIK ŠIMONYTEI IR GALĖJO GIMTI TOKIA MINTIS

TIK ŠIMONYTEI IR GALĖJO GIMTI TOKIA MINTIS portretas
Atrado "profesorių" Kasčiūną, atkas ir Šiugždinienę....Juk ji tiek "gero" padarė būdama švietimo, sporto ir mokslo ministre....

tikrai

tikrai portretas
Neabejoju, kad bus surastas ministras, opavaduojanti ministrė jau surikiuotus darbus tikrai padarys.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių