Quantcast

Dėl „čekiukų“ kritusi J. Šiugždinienė grįžta?

  • Teksto dydis:

Ar po skandalo kritusi švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė gali grįžti į postą? Nepraėjo nė metai, kai konservatorei, dėl „čekiukų“ skandalo, teko trauktis. Tada ją pakeitė viceministras Gintautas Jakštas. Bet kalbama, kad šią savaitę premjerė Ingrida Šimonytė J. Šiugždinienės pavardę vėl nuneš prezidentui. Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis – ne prieš. Sako, kad „reputacinių aspektų“ galima rasti pas visus.

Konservatorė J. Šiugždinienė iš ministrų dėl „čekiukų“ skandalo pasitraukė praeitą pavasarį. Kilo klausimų, ar būdama Kauno tarybos nare nepiktnaudžiavo tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis. J. Šiugždinienės ataskaitose buvo apvalūs skaičiai, pavyzdžiui, už paštą, telefoną ir internetą – 500 eurų arba transportui, paslaugoms – 1100 eurų.

J. Šiugždinienę ministro poste pakeitė G. Jakštas. Jam irgi pasitraukus, kalbama, kad ji gali pakeisti jį. „Lryto“ šaltinių teigimu, šią savaitę I. Šimonytė vėl ruošiasi teikti būtent J. Šiugždinienės kandidatūrą.

Konservatorių lyderis G. Landsbergis tai nori palikti I. Šimonytei. Sako, kad J. Šiugždinienė – vienas labiausiai kompetentingų konservatorių žmonių švietimo srityje. 

„Reputacinių aspektų yra visokių. Matyt, daugelyje žmonių galima rasti įvairius reputacinius aspektus. Manau, kad ji į klausimus atsakė“, – teigė konservatorių lyderis. 

Visuomenininkas Andrius Tapinas sako kitaip: dėl Kauno tarybos vyko ikiteisminis tyrimas, bet buvo nutrauktas. Tarybos nariai, įskaitant ir J. Šiugždinienę, kolektyviai prarado atmintį. 

 

 

„J. Šiugždinienei buvo pateiktas klausimas, su kuo ji susitikinėjo, su kokiais rinkėjais, į kokius susitikimus važiavo. Ponia J. Šiugždinienė atsakė, kad labai daug susitikinėjo, net kelis kartus per savaitę, bet nieko neatsimena – nei kur susitikinėjo, nei su kokiais draugais susitikinėjo“, – pasakojo A. Tapinas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Būdama Kauno tarybos nare J. Šiugždienienė per 20 mėnesių gavo beveik 14 tūkst. eurų išmokų.

J. Šiugždinienė pasitraukė pati, I. Šimonytė jos patraukti nenorėjo. Kilus klausimų dėl šios ministrės, konservatorių vadovybė pasiūlė paleisti Seimą.

Kalbama, kad ir pasitraukusi J. Šiugždinienė įtaką ministerijoje išlaikė dirbama Seimo švietimo komitete.

„Tas būdas, kuriuo ji prisiėmė atsakomybę aną kartą, nemanau, kad buvo adekvatus tam, sakykime, mestam šešėliui“, – sakė G. Landsbergis.

Bet ministrus premjero teikimu tvirtina prezidentas.

„Pirmiausia, laukiu kandidatūros pateikimo, nes tai dar nebuvo padaryta. Tik kalbėjome bendrais bruožais, ko tikėčiausi iš kandidato“, – tikino prezidentas Gitanas Nausėda.

Anksčiau G. Nausėda sakė, kad tvirtinti naujo ministro neskubės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kolia

Kolia portretas
Kai beprociai valstybės valdyme norma......

vadinamomis reformomis

vadinamomis reformomis portretas
nuvarė švietimo sistemą žemiau plintuso

stepukonis

stepukonis portretas
mafia valdo.
VISI KOMENTARAI 87

Galerijos

Daugiau straipsnių