Quantcast

Kauno eglė įžiebta, bet darbai – nebaigti

Kauno Kalėdų eglė jau įžiebta šeštadienį įspūdingos šventės metu, tačiau puošmenos kūrėja Jolanta Šmidtienė su komanda Rotušės aikštėje praleido ir sekmadienį, ir pirmadienį. Kalėdų miestelis papildytas dekoracijomis, atvertas  visas eglės vaizdas.

Prireikė daug korekcijų

„Oi, ne išeiginė man šiandien. Darbuojamės aikštėje. Nusirinko visos scenos, reikia sustatyti viską aikštėje, kaip kas turi būti. Arkos, suoliukai ir t.t. Vienu žodžiu, dar yra reikalų. Žiūrim, reguliuojam ir apšvietimus. Reikia viską pabaigti“, – šypsojosi J. Šmidtienė.

Toliau sąraše – dokumentų tvarkymas, eglės ir aikštės priežiūra. Ji tikisi, kad savaitės viduryje jau galės lengviau atsipūsti.

Dėlionė: J. Šmidtienei su komanda darbo netrūko ir po eglės įžiebimo. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Šeštadienio koncertui eglė buvo apsupta ekranu ir scenomis. Jos buvo demontuojamos sekmadienį. „Keturis metrus nuo žemės eglės nesimatė. Nuėmus viską reikėjo koreguoti eglės apačią“, – įžiebimo ceremoniją stebėjusi būdama prie eglės.

Ar patenkinta rezultatu? „Buvo labai gražus koncertas. Labai jautriai sureaguota į visą temą. Patiko. Su visa savo nykštukų komanda šokom. Smagu. Eglės visos nesimatė, dalis buvo uždengta scenų, visas vaizdas atsiveria tik dabar – bus gerai, viskas pagal planą. Žmonės eina, fotografuojasi. Labai gražu“, – kalbėjo J. Šmidtienė.

Viską įgyvendino

Paprašėme prisiminti kelis paskutinius mėnesius, kol vyko eglės kūrimo darbai. Kažko lengviau, nei įsivaizdavo, nepasitaikė. Sunkiausia dalis – tai, kad sumanymas reikalavo labai daug rankų darbo. „Išsikėlė sau užduotėlę padaryti, kad plunksnos atrodytų labai lengvos, bet būtų patvarios. Buvo reikalų. Smulkmenų ne pagal planą visuomet būna, bet nebuvo nieko radikalaus ne pagal planą. Viską įgyvendinom“, – apibendrino tekstilininkė.

Iki Trijų Karalių, kol eglė puoš Rotušės aikštę ir miestą, ji bus nuolat prižiūrima. „Jau dabar matyti, kad visi nori pačiupinėti pluksnas, patampyti. Ypatingai reikės prižiūrėti elementus, kurie yra ne aukštai ant eglės, o visiems prieinami aikštėje. Ir dabar jau matau – praėjo srautas žmonių, patikrino pluksnų tvirtumą, kaip jos pritvirtintos patąsė. Toks srautas žmonių, natūralu, kad reikės priežiūros“, – nesureikšmino J. Šmidtienė.

Ypatingai reikės prižiūrėti elementus, kurie yra ne aukštai ant eglės, o visiems prieinami aikštėje.

Paprašyta palyginti savo su komanda kurtas egles ji išskyrė pačias pirmąsias, nors visas įvardijo ypatingomis.  „Pačios pirmosios visąlaik yra pačios pirmosios. Lieka atminty kaip kažkas tokio. Paskui grafikas greičiau slenkasi. Visos brangios kaip vaikai. Visos kurtos su didele meile. Darai ir lyg egzaminą laikai. Ir dabar va, stovim, ir tvarkom kiekvieną žiuželį“, – šyptelėjo J. Šmidtienė.

Šiemet kaip ir daugybę kitų neišdildomų Kauno kalėdinių eglių kūrusi J. Šmidtienė susitelkė ties lengvumo tema. Ši eglė leis visiems pajausti tarsi esame po angelo sparnu, kad visas miestas ir jo gyventojai – tarsi angelo palytėti.

Lengvos ir ramios Kalėdos Kaune – ir devizas, ir palinkėjimas, ir siekis. „Ar man pačiai bus lengvos Kalėdos? Šiemet buvo labai daug darbų, bet sakau, kad tegul būna tų sunkių darbų, tik kad nelaimių, ligų, karų tegul nebūna. Visus darbus galima padaryti. Visiems norėčiau palinkėti vilties ir lengvumo“, – šiltais žodžiais vėl į darbus kibo kūrėja. 

Įsimintinas vakaras

Ramus ir sodrus šeštadienio snygis tapo dar viena itin jaukia renginio dekoracija. Šventė miestui žadėta tokia, kad jos įspūdžiai dar būtų gajūs per pačias Kalėdas, kad visiems Kalėdos būtų ypatingos.

Skubėti mažiau, šypsotis plačiau, įžiebti savyje viltį bei gražiausių metų švenčių laukti lengviau. To vylėsi šventės organizatoriai, to siekė Kauno Kalėdų eglės kūrėja Jolanta Šmidtienė ir jos komanda.

Kaip žadėta, taip ir padaryta. Pramogomis ir užburiančiais vaizdais bei pajudėti verčiančia muzika pasirūpinta su kaupu.

Neprailgo nei valanda iki įžiebimo, neprailgo ir laikas po jo. Nuotaiką kūrė Jovani, Justinas Jarutis, Remis Retro, Evgenya Redko bei kiti žinomi Lietuvos atlikėjai.

Kitų dėmesį prikaustė Senelis Kalėda, treti susitelkė į bendravimą tarpusavyje, spėję ir dalį Senamiesčio apeiti.

Slėpė širma

Eglė buvo apgaubta ekrano, kuriame iš visų pusių buvo transliuojamas kelių čia pat įrengtų scenų vaizdas. Atėjus lemiamai įžiebimo akimirkai širma su visu apšvietimu nepastebimai ėmė leistis.

Senelis Kalėda atvyko ne su rogėmis, traukiamomis elnių, o stumdamas dviratį. Jį priparkavęs prie scenos stipriai apkabino renginio vedėją Jovanį ir pasidžiaugė, kad Kalėdų ir Senelio laukia tiek daug žmonių – aikštė ir Senamiestis tą vakarą buvo sausakimši.

Pasidalijo, kad kelionėje jį lydėjo angelai, plunksnų ir kitų gerumo, taikos ženklų palikę visame mieste. Angelų prisilietimas ypač ryškus žvelgiant į eglę.

Eglė įsižiebė po magiškos ceremonijos – į stebuklingas plunksnas papūtus Seneliui Kalėdai, juo tikinčia mergaite Ūla ir miesto merui Visvaldui Matijošaičiui.

Įsižiebus eglei dalis susirinkusiųjų patraukė namo, tačiau daugybė dar liko Rotušėje tęsti vakarėlio – čia toliau prie DJ pulto užvedančiai šeimininkavo Jonavis, o scenose – kviestiniai atlikėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va

va portretas
apie Kalėdinės eglės grožį reikia klausti vaikų, o ne senių. Per gyvenimą seniai jau tiek tų eglių prisižiūrėjo, kad jiems jau vienodai kokia papuošta, be akinių ir taip retas mato :) Eglė čia ne prie ko, tiesiog yra sugedę gramofonai, kurie po praėjusių savivaldybių rinkimų kasdien vis tą pačią plokštelę suka.

tam natūrali eglė

 tam natūrali eglė  portretas
Kol caras bus valdžioje,nieko nesitikėkim.Jiems nusispjaut į mūsų nuomonę.

naturali egle

naturali egle portretas
eile metu kaunieciai praso naturalios tikros egles, be plastiko ir kvailu dekoraciju. Aisku yra ir tokiu zmoniu, kurie megsta namuose dirbtines geles, eglutes,bet ju mazuma, todel deretu isgirsti guventoju nuomone ir baigti svaistyti pinigus plastikiniam kicui.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių