Quantcast

Dėl tvarkymo darbų mieste širstantiems kauniečiams – atsakas: skuba, kad mažiau bėdų būtų rugsėjį

  • Teksto dydis:

„Kaunas tvarkosi“ – tai gerai kauniečiams pažįstama frazė, kuria džiaugiasi ne visi. Laikinosios sostinės keliai virto viena didele statybų aikštele.

Kaune dėl remonto darbų viena po kitos uždaromos gatvės. Vienos tvarkomos, nes dėl prastos būklės nebeįmanoma pravažiuoti, kitur darbai suplanuoti pagal grafiką. Gyventojai sako, kad alternatyvų, kaip sklandžiai pasiekti namus, nebeliko.

„Su vaiku keliamės 1,5 val. anksčiau, kad atvažiuotume į darželį laiku. Atvažiuojame arba labai anksti, arba važiuojame valandą, kur įprastai maršrutas trunka dešimt minučių“, – esamomis problemomis pasidalino kaunietis Julius Jankauskas.

Julius skaičiavo, kad ieškant alternatyvų dėl uždarytų kelių, tenka papildomai nuvažiuoti kone dešimt kilometrų ir nesupranta, kodėl dirbama dabar, o ne vasarą, kai mašinų srautai apskritai mažesni.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo, skubama dabar, kad mažiau bėdų būtų rugsėjį. „Derinome darbų planavimą. Turime padaryti tam tikrus darbus iki rugsėjo pirmosios“, – aiškino Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Gyventojai pastebi, kad uždarius vietas, kurias tikrai kritiškai reikėjo tvarkyti ir žadant darbus užbaigti per kelis mėnesius, dažniausiai tai neįvyksta. Savivaldybė aiškina, kad susiduriama su nenumatytomis problemomis.

„Turime problemą Regitros kalne. Norėjome paankstinti atidarymą, bet yra problemų su špunto kalimu“, – paaiškino A. Pakalniškis.

Kauniečiai atkreipia dėmesį ir į tai, kad gatvės mieste siaurėja.

„Suplanuoti išvažiavimai į kitas gatves, akivaizdžiai sankryžos per siauros, kurios formuoja kamščius. Jeigu tokiu būdu viskas ir toliau vyks, tai turėsime milžinišką problemą“, – tikino kaunietis Mindaugas Navickas.

Kai kuriose gatvėse, jungiančiose rajonus su miesto centru, kur vyksta siaurinimo darbai, formuojasi didžiuliai mašinų kamščiai. Viena iš tokių – Tunelio gatvė, kuri už kelių mėnesių bus pagrindinė arterija patekti į Dainų šventės renginius, tačiau ji bus gerokai siauresnė, esą dėl saugumo.


Šiame straipsnyje: kaunastvarkymo darbaigatvės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonai

Jonai portretas
Remontas vyksta dėl remonto. Gatvės po dabartinių remontų yra visiškai netikę. Nei vieno gero pavyzdžio. Miestas tapo bortelių, salelių ir susiaurėjimų sostine. Jau lenkiame Vilnių. O gal Tu maitai kokį gerą pavyzdį, po kurios gatvės remonto ji tapo patogesne pvz.?

Jonas

Jonas portretas
Daro - negerai,remontuoja -vėl blogai.Kai kam su tokiu mąstymu laikas grįžti į darželį.

,,Putinas-fašistas,,

,,Putinas-fašistas,, portretas
Kodėl,jai pasakai,kad Tunelio gatvėje tik šūdarankiai gali panaikinti praplatinimus prie sustojimų,būtinai-,,koncervas,,,o tai kitiems nemaišo?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių