Quantcast

VRM prokurorų prašo tirti reabilitacijos centro statybas Trakuose

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministerija (VRM) prokurorų prašo ištirti galimą piktnaudžiavimą ir dokumentų klastojimą Trakuose rekonstruojant VRM reabilitacijos centrą.

Generalinės prokuratūros prašoma nedelsiant inicijuoti ikiteisminį tyrimą dėl rangovės „Vilungės statyba“ veiklos,  trečiadienį pranešė ministerija.

„Mūsų vertinimu, Vidaus reikalų ministerijos ir valstybės teisėti interesai ir teisės buvo pažeistos. Todėl, gindami viešąjį interesą, kreipėmės į Generalinę prokuratūrą, kuri ir įvertins, ar rangovas atliko neteisėtus veiksmus“, – pranešime teigė VRM kanclerė Jovita Petkuvienė.

„Vilungės statyba“ kaltinimus neigia.

Beveik 4 mln. eurų vertės sutartį dėl policininkų, ugniagesių ir kitų statutinių pareigūnų reabilitacijos centro atnaujinimo Turto bankas su „Vilungės statyba“ pasirašė 2021 metų kovą.

Statybos šiuo metu sustabdytos, anot Turto banko, bus svarstoma, ar nutraukti sutartį. Pasak banko, ateityje gali būti siekiama žalos valstybei kompensavimo bei teisinės atsakomybės.

Statybas nutarta stabdyti po to, kai Turto bankui tapo prieinama informacija apie rangovo galimai nesilaikytų projektinių sprendimų ir techninės dokumentacijos klastojimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių