Quantcast

Teismas: vilnietis partrenktą pėsčiąjį tyčia patraukė į garažą, užrakino ir paliko

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje 1985 gimęs S. B. buvo kaltinamas dėl Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo ir palikimu be pagalbos, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei.

Nuteistasis S. B. šių metų sausio 24 d. neturėdamas teisės vairuoti transporto priemonės, mūrinių garažų teritorijoje, laiku nesugebėjo sustabdyti vairuojamo automobilio ir partrenkė pėsčiąjį, kuris nuo įvykio metu patirtų sužalojimų mirė.

Bylos nagrinėjimo metu surinktais įrodymais, teismas nustatė, jog S. B., vairuodamas transporto priemonę esant minusinei aplinkos temperatūrai, slidžiai kelio dangai, veikė nusikalstamai nerūpestingai – nepasirinko saugaus greičio, neatsižvelgė į važiavimo sąlygas, t. y. į kelio būklę, meteorologines sąlygas, iškilus eismo saugumo grėsmei ir atsiradus kliūčiai (pro garažų teritoriją einančiam pėsčiajam), laiku nesugebėjo sustabdyti vairuojamo automobilio ir partrenkė pėsčiąjį. Teismas pabrėžė, kad vyras turėjo pareigą rūpintis nukentėjusiu asmeniu, bet jam nepagelbėjo, kai grėsė pavojus šio žmogaus gyvybei, nepranešė apie įvykį policijai, nesuteikė būtinos medicininės pagalbos nukentėjusiajam, o tyčia patraukė nukentėjusįjį iš įvykio vietos į garažą, kuriame jį užrakino ir paliko numirti, o pats iš įvykio vietos pasišalino ir pasislėpė.

Teismas nusprendė, S. B. pripažinti kaltu, padarius nusikaltimus, ir skirti jam subendrintą galutinę bausmę – laisvės atėmimą 4  m. 9 mėn., ją atliekant pataisos namuose. Nuteistas taip pat turės atlyginti byloje pareikštus civilinius ieškinius, kurių suma viršija 100 tūkstančių Lt.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į vyro asmenybės pavojingumą: 10 kartų baustas už kelių eismo taisyklių pažeidimus, iš jų 4 kartus - dėl nustatyto greičio viršijimo, nusikalstamą veiką padarė neturėdamas teisės vairuoti.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių