Quantcast

D. Ulbinaitės byloje tęsiama liudytojų apklausa

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį uždarame posėdyje tęsia valstybės paslapties atskleidimu ir piktnaudžiavimu tarnybinėmis pareigomis kaltinamos buvusios prezidentės atstovės spaudai Daivos Ulbinaitės baudžiamąją bylą.

Teismas posėdyje liudytoju apklausia Valstybės saugumo departamento pareigūną Vidmantą Kaladinską.

Prieš liudytojo apklausą teisėjas Robertas Rainys paskelbė, kad patikslinama pirmadienį skelbtos nutartis dėl neviešų bylos posėdžių. Pirmadienį skelbtoje nutartyje dėl neviešų posėdžių buvo išvardyti asmenys, kurie iš tikrųjų bus apklausiami viešuose posėdžiuose.

Bylos posėdžiai, kuriuose apklausiami Valstybės saugumo departamento (VSD), Prezidentūros, Seimo,Vyriausybės kanceliarijos darbuotojai vyks už uždarų durų. Tuo metu naujienų agentūros BNS vadovė ir darbuotojai bus apklausiami viešuose posėdžiuose. Teismo sprendimu, kaltinamosios D.Ulbinaitės apklausa taip pat bus ne vieša. Už uždarų durų bus tiriama ir bylos pirmojo tomo medžiaga, nes ji susijusi su valstybės paslaptimi. Tyrimo metu buvo apklausti 36 asmenys.

Nutartis dėl neviešų posėdžių per penkias dienas gali būti skundžiama Vilniaus apygardos teismui

Byloje jau yra apklaustas VSD vadovas G.Grina ir dvi VSD atstovės.

Prašymą surengti uždarus teismo posėdžius anksčiau išreiškė prokuroras.

Prieš mėnesį teismui surengus pirmąjį posėdį byloje, D.Ulbinaitė sakė, kad kalta neprisipažįsta ir parodymus duos įrodymų tyrimo pabaigoje.

Prokuroras teigia, kad D.Ulbinaitė, turėdama leidimą dirbti su slapta informacija, ją paviešino ir savo veiksmais sumenkino Prezidento instituciją.

Ikiteisminis tyrimas vykdytas nuo pernai spalio, kai naujienų agentūra BNS paskelbė apie Valstybės saugumo departamento perspėjimus, jog Rusija rengia informacines atakas prieš šalies vadovus. Prokuroras teismui bylą perdavė birželį.

Perdavus bylą teismui, 44 metų D.Ulbinaitė pasitraukė iš prezidentės Dalios Grybauskaitės komandos. Ji dabar užsiima individualia veikla.

Teismas yra paskelbęs, kad šiame tyrime buvo neteisėtai sekami naujienų agentūros BNS darbuotojai.

Tolesnis bylos nagrinėjimas numatytas spalio 28 ir lapkričio 4, 5, 6, 10, 12 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
vadinasi, teismai neturi darbo, jei paskleista tiesa, kuri buvo visiems žinoma, vadinama valstybės paslaptimi. Vadinasi, žinant, kad ruskiai pradeda ar jau ir peradėjo įvairų Lietuvos puolimą, reikia tylėti? Tokia mano nuomonė. kažkos nonsensas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių