Quantcast

Melagingai apie mašinos vagystę pranešusio vyro laukia teismas

  • Teksto dydis:

Prieš teismą stos vyras, įtariama, melagingai pranešęs apie pavogtą automobilį ir norėjęs pasipelnyti iš draudimo išmokos.

Rugsėjo 30 dieną į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyrių kreipėsi vyras, pranešęs apie tai, kad paros laikotarpiu iš Lazdynų mikrorajono Vilniuje pagrobtas 23 tūkst. litų vertės automobilis „VW Touareg“, pagamintas 2004 metais. Dėl automobilio vagystės buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kriminalinės žvalgybos pareigūnai kruopščiai surinko pirminius duomenis, įvertino įvykio aplinkybes ir jau labai greitai įtarė, kad pranešimas apie nusikaltimą gali būti melagingas. Tyrimo metu nustatyta, kad vagystės iš tikrųjų nebuvo. Asmuo apie tariamai padarytą nusikaltimą pranešė tikėdamasis gauti draudimo išmoką.

Pasak policijos pranešimo, surinkus visus reikiamus įrodymus pareiškėjui iškelta baudžiamoji byla dėl melagingo įskundimo ar pranešimo apie nebūtą nusikaltimą ir pasikėsinimo sukčiauti. Už nusikalstamas veikas baudžiama laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Šiemet automobilių vagystes tiriantys policininkai jau nustatė 4 atvejus kai asmenys policijai pranešė apie pavogtas transporto priemones siekdami pasipelnyti iš draudimo išmokų, nuslėpti kitus nusikaltimus ar padarytus administracinius teisės pažeidimus. Pastebėta, kad panašių atvejų padaugėja prieš didesnes šventes.

Policija primena, kad  tiriant pranešimus apie nusikaltimus keliamos ir tikrinamos įvairios versijos, todėl pats pranešėjas taip pat susilaukia atidaus teisėsaugos dėmesio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių