Quantcast

Buvęs Vilniaus miesto tarybos narys S. Dmitrijevas su sutuoktine bus teisiami dėl sukčiavimo

Buvęs Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Sergejus Dmitrijevas bus teisiamas dėl galimo piktnaudžiavimo siekiant turtinės naudos, disponavimo suklastotu dokumentu bei sukčiavimo – jo baudžiamąją bylą nagrinėti teismui perdavė prokuratūra. Galimi nusikaltimai susiję su tarybos nario lėšų panaudojimu.

Kartu bus teisiama ir S. Dmitrijevo sutuoktinė, ji kaltinama dokumentų klastojimu, svetimo turto įgijimu apgaule (sukčiavimu), padėjimu piktnaudžiauti tarnyba bei apgaulingu finansinės apskaitos tvarkymu, antradienį pranešė prokuratūra.

Ikiteisminis tyrimas Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) buvo pradėtas pernai dėl galimo Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario piktnaudžiavimo panaudojant lėšas, skiriamas su jo, kaip tarybos nario, veikla susijusioms išlaidoms apmokėti. Tyrimą organizavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė.

Tyrimo duomenimis, S. Dmitrijevas, kaip tuometinis tarybos narys turėjo teisę gauti išmoką biuro patalpų nuomos išlaidoms apmokėti.

2019–2023 metais S. Dmitrijevas buvo sudaręs galimai fiktyvią negyvenamųjų patalpų nuomos sutartį biuro nuomai su sutuoktinės vadovaujama privačia įmone, kurioje buvo įrašyti, įtariama, tikrovės neatitinkantys duomenys.

Siekdamas turtinės naudos, S. Dmitrijevas Vilniaus miesto savivaldybės administracijai kas mėnesį 2019 m. rugsėjo – 2023 m. balandžio mėn. laikotarpiu pateikdavo, kaip įtariama, jo sutuoktinės parengtus suklastotus finansinius dokumentus. Tokiu būdu pastarasis, galimai piktnaudžiaudamas tarnyba, padarė didelę neturtinę žalą Vilniaus miesto savivaldybei ir apgaule įgijo daugiau nei 9 tūkst. eurų.

„Tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad kai kuriuos suklastotus finansinius dokumentus S. Dmitrijevo sutuoktinė įtraukdavo į savo vadovaujamos įmonės apskaitą. Finansiniuose dokumentuose įrašytas ūkinių operacijų turinys neatitinka tikrovės dėl jose įformintų nesuteiktų patalpų nuomos paslaugų, todėl negalima iš dalies nustatyti įmonės veiklos, jos turto, įsipareigojimų dydžio už 2019 m. rugpjūčio – 2020 m. gegužės mėnesius“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Buvęs tarybos narys ir jo sutuoktinė įtarimų sulaukė pernai.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.

S. Dmitrijevas, kuriam dabar yra 64 metai, anksčiau du kartus – 2000-2004 ir 2012-2106 m., buvo išrinktas Seimo nariu.

Jis buvo vienas iš organizacijos „Lietuvos rusų sąjunga“ steigėjų, buvo jos pirmininku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvą skurdinantys sąrašiniai

Lietuvą skurdinantys sąrašiniai portretas
Kodėl neakcentuojma, kad šitas sąrašinis 8 metus neteisėtai seimo nario algą ėmė - juk naudingos Lietuvai veiklos nesame girdėję. Bet ką čia... Seime tokių daugiau nei keturi penktadaliai.

\\\\\.../////

\\\\\...///// portretas
Stebūklas,tolygus šv.Marijos apsireiškimui.

Anonimas

Anonimas portretas
pakazucha tokie lietuvoje mylimi ir teismai baigiasi teisemujų naudai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių