Quantcast

Vietoj Žalgirio stadiono – modernūs biurai ir daugiabučiai

  • Teksto dydis:

Šiaulių bankas apleistą Vilniaus Žalgirio stadiono kompleksą ir teritorijas aplink jį už daugiau nei 40 mln eurų pardavė nekilnojamojo turto plėtros grupės „Hanner“ įmonei „Promola“.

Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) bei vietos akcininkų valdomas Šiaulių bankas apleistą Vilniaus Žalgirio stadiono kompleksą ir teritorijas aplink jį už daugiau nei 40 mln eurų (be PVM) pardavė nekilnojamojo turto plėtros grupės "Hanner" įmonei "Promola".

Statys biurus ir daugiabučius

"Pasibaigus intensyviam pardavimo procesui, pasiektas susitarimas su geriausią pasiūlymą pateikusia "Hanner" grupės bendrove. Šiaulių bankas, parduodamas iš Ūkio banko perimtus nekilnojamojo turto objektus, siekia savo veiklą koncentruoti į prioritetinę finansinių paslaugų teikimo sritį", - pranešime spaudai sakė Šiaulių banko administracijos vadovas Vytautas Sinius.

Sandoris finansuojamas Šiaulių banko suteikto kredito ir "Hanner" bendrovės lėšomis. Šiaulių banko pranešime investuotojams, kurio kopiją turi BNS, buvo nurodoma 41 mln. eurų (be PVM) preliminari parduodamo turto kaina.

Anot Šiaulių banko, šiame pardavimo etape susitarta dėl pagrindinių sandorio sąlygų ir pasirašytos jas patvirtinančios sutartys, o sandorį planuojama baigti iki šių metų pabaigos.

"Hanner", įsigijusi nekilnojamąjį turtą šioje beveik 8 hektaro teritorijoje, ribojamoje Olimpiečių, Rinktinės ir Šeimyniškių gatvių, planuoja statyti komercinės ir gyvenamosios paskirties pastatus.

"Per artimiausius 8-10 metų šioje teritorijoje planuojame sukurti naują verslo ir administravimo centrą, čia bus statomi modernūs biuro pastatai, viešbučiai, dalis patalpų bus skirta kavinėms, restoranams, prekybai ir kitoms paslaugoms. Tai bene geriausia vieta Vilniuje tokios paskirties ir apimties projektams. Be to, dalis teritorijos, esančios arčiau Neries, bus skirta gyvenamajai statybai. Iš viso į šį projektą planuojama investuoti apie 200 mln. eurų", - pranešime sakė "Hanner" valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Teritorijoje netoli centrinės sostinės dalies esantį nekilnojamąjį turtą Šiaulių bankas perėmė iš bankrutavusio Ūkio banko 2013 metų pradžioje. Šį turtą iki sandorio valdė banko antrinės įmonės - "Žalgirio sporto arena", "Investicinio turto valdymas" ir "Trade Project".

Šiaulių bankas iš viso buvo gavęs penkių potencialių investuotojų oficialius pasiūlymus dėl šioje teritorijoje esančio turto įsigijimo. Nekilnojamojo turto plėtros bendrovės "MG Valda" ir "YIT Kausta" BNS anksčiau buvo patvirtinusios, kad domėjosi parduodamu turtu.

Gerina Šiaulių banko turto kokybę

Apleisto Žalgirio stadiono komplekso pardavimas naudingas Šiaulių bankui, nes gerėja jo valdomo turto kokybė, sako Lietuvos verslo konfederacijos atstovas. Anot Mariaus Dubnikovo, sandoris taip pat naudingas miestui, nes turėtų nelikti centre esančio pastato "vaiduoklio".

"Tai labai teigiamas sandoris dviem aspektais. Vienas aspektas, kad Šiaulių bankas atsikrato turto, kuris yra labai reikšmingas jų portfelyje ir, sutikime, nėra tiesioginės veiklos objektas, nes bankui pagrindinė veikla vis tik yra teikti paskolas ir rinkti indėlius", - BNS sakė konfederacijos Mokesčių komisijos pirmininkas.

Jo teigimu, pardavus stadiono kompleksą, pagerės Šiaulių banko balansas - bankas gaus grynųjų pinigų vietoje nelabai likvidaus nekilnojamojo turto.

"Kitas teigiamas aspektas yra tas, kad pagaliau objektas, kuris ilgus dešimtmečius stagnavo, pradės naują gyvenimą. Šiuo aspektu ir pačiam Vilniui, ir tikriausiai aplinkiniams rajonams yra gerai, nes vaiduokliai miesto centruose, ypač sostinėje, nėra labai gerai", - kalbėjo M.Dubnikovas.

Šiaulių bankas apleistą kompleksą ir teritorijas aplink jį už daugiau nei 40 mln eurų (be PVM) pardavė nekilnojamojo turto plėtros grupės "Hanner" įmonei "Promola", kuri planuoja statyti komercinės ir gyvenamosios paskirties pastatus bei per 8-10 metų investuoti apie 200 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių