Quantcast

Vilniuje prasideda keturioliktoji tarptautinė Skaidrumo mokykla

  • Teksto dydis:

Vilniuje, Nacionalinėje Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykloje, pirmadienį prasideda keturioliktoji tarptautinė nevyriausybinės organizacijos „Transparency International“ rengiama Skaidrumo mokykla.

Renginyje dalyvaus 110 jaunimo lyderių, akademikų ir ekspertų iš beveik 50 pasaulio šalių.

„Džiaugiuosi, kad po trijų metų virtualaus veikimo Vilnius savaitei ir vėl tampa pasaulio skaidrumo sostine. Šiemet mokyklos metu ypatingą dėmesį skirsime stambiosios korupcijos pažabojimo klausimams, nagrinėdami tokias temas, kaip korupcija gynybos sektoriuje, pinigų plovimo prevencija, sukčiavimas sporte“, – sakė „Transparency International“ Lietuvos skyriaus laikinoji vadovė Ingrida Kalinauskienė.

„Kartu ieškosime naujų priemonių ir būdų, kaip efektyviai kurti pokytį skaidrumo ir antikorupcijos srityje, remdamiesi tikromis dalyvių ir ekspertų istorijomis, įžvalgomis iš elgsenos mokslų, meno pasaulio“, – pridūrė ji.

Savaitės trukmės mokykloje dalyviai lankys intensyvius antikorupcijos kursus, kurių metu sužinos, kaip valdyti su korupcija susijusias rizikas, kurti ir diegti skaidrumo standartus savo organizacijose bei kaip įtraukti gyventojus siekiant mažinti korupcijos apraiškas savo šalyse.

Daug dėmesio bus skiriama praktiniams įgūdžiams lavinti, patirties dalijimuisi, taip pat – diskusijoms apie tai, kaip įgalinti inovacijas bei naujas technologijas, siekiant skatinti kokybiškesnį ir labiau pagrįstą sprendimų priėmimą.

Savo patirtimi su dalyviais dalinsis antikorupcijos ir skaidrumo ekspertai iš Brazilijos, JAV, Jungtinės Karalystės, Kinijos, Kolumbijos, Lenkijos, Meksikos, Nigerijos, Nyderlandų Karalystės, Pietų Afrikos Respublikos, Sakartvelo, Taivano, Ukrainos, Venesuelos, Vokietijos.

Pasaulinę Skaidrumo mokyklą organizuoja „Transparency International“ Lietuvos skyrius, bendradarbiaudamas su Mykolo Romerio universitetu. Šiemet prie mokyklos organizavimo prisidėjo organizacija „Open Government Partnership“, Taivano demokratijos stiprinimui skirtas fondas, ESBO Demokratinių institucijų ir žmogaus teisių biuras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių