Quantcast

Vestuvių parodoje – žymiausių Lietuvos dizainerių kūryba

  • Teksto dydis:

Kiekvienas, susidūręs su vestuvėmis žino, kuo anksčiau pradėsi, tuo mažiau pasigailėsi. Jeigu svajojate apie tobulą šventę su profesionaliu fotografu, padedami patyrusios planuotojos ir vietoje, apie kurią svajojote, o ne kuri liko - ateinančios vasaros vestuves reikia pradėti planuoti dar rudenį.

Viskas vienoje vietoje

Nuo šiandien iki sekmadienio Vilniaus Rotušėje būsimų jaunavedžių laukia didžiausia vestuvių paroda Išteku.lt. Parodos vieta pasirinkta neatsitiktinai - šioje iškilmingoje vietoje galima ir oficialiai įamžinti savo santuoką.

Parodos metu poros kviečiamos susipažinti su beveik šimtu įvairių vestuvinių paslaugų teikėjų: floristais, dekoratoriais, restoranais, viešbučiais, fotografais, vestuvinių suknelių siuvėjais ir nuomotojais, kostiumų specialistais, vestuvinių žiedų kūrėjais, renginių vedėjais ir net fejerverkų šou organizatoriais. Kaip įprasta parodose - visi dalyviai yra paruošę ypatingus pasiūlymus, didžiules nuolaidas ar prizus visiems užsisakantiems paslaugas.

Speciali suknelių ekspozicija

Parodos organizatorės vieną Rotušės salę šiemet paskyrė vienam svarbiausių nuotakos atributų - vestuvinei suknelei. Dar nematytų Lietuvoje vestuvinių suknelių ekspoziciją pristato mados istorikas Aleksandras Vasiljevas.

“Norėjome, kad vienoje vietoje būtų galima palyginti praeitį, dabartį ir ateitį. Vestuvinė suknelė nėra kiekvienais metais besikeičianti mados kryptis, todėl labai įdomu šalia stebėti 120 metų skirtumu kurtas sukneles”, - teigė Išteku.lt direktorė Rita Alksnienė.
A.Vasiljevas vintažinius drabužius renka jau 40 metų.

“Visame pasaulyje vestuvės yra pati svarbiausia šventė. Žmonės įkvėpti meilės kuria naują šeimą ir tikisi ilgo džiaugsmingo gyvenimo drauge, svajoja apie vaikus, kurti namus ir daug metų laimės. Štai todėl daugybę metų vestuvinė suknelė laikoma tokia magiška. Ji žymi ypatingą reikšmę - mergina tampa moterimi ir žmona tuo pačiu momentu”, - teigė istorikas.

Šalia istorinių suknelių savo kurtas šiuolaikines, naujausias tendencijas ar kūrybinį polėkį atspindinčias vestuvines sukneles demonstruoja 11 žymiausių Lietuvos dizainerių: Juozas Statkevičius, Egidijus Rainys, Viktorija Jakučinskaitė, Liutauras Salasevičius, Kristina Kruopienytė, Agnė Kuzmickaitė, Egidijus Sidaras, Laura Dailidėnienė, Indra Dovydėnaitė, Kęstutis Rimdžius ir Daiva Urbonavičiūtė pristatys po savo sukurtą vestuvinę suknelę, kuri atspindės 2015 metų tendencijas ir jų kuriamų drabužių stilistiką. Tai unikali proga vienoje vietoje pamatyti tiek daug Lietuvos dizainerių darbų.

Paragauti, išbandyti, susipažinti

Parodoje netrūksta ir kitų žinomų vardų ir veidų. Pirmą kartą oficialiai, kaip vestuvių dekoro ir planavimo specialistas prisistato Mantas Petruškevičius. Jis puošė vienas žymiausių vasaros vestuvių - krepšininko Jono Valančiūno ir jo mylimosios šventę. Šioje parodoje jis taip pat demonstruoja savo kurtą vestuvių šventės dekorą.

Sveikatos, grožio paslaugas kartu su medicinos klinika “Mirameda” pristato Ingrida Kazlauskaitė. Stende apsilankiusios nuotakos galės ne tik sužinoti apie paslaugas, bet ir jas išbandyti iškart. Taip pat jaunavedžius konsultuos įvairūs specialistai ir net gydytojai.
Kiekvieną parodos dieną “Stars agentūra” stende vyks žymiausių atlikėjų koncertai - dainomis dalinsis Asta Pilypaitė, Rasa Kaušiūtė, pasirodys iliuzionistas Anton Lavrentjev.

Sekmadienį jaunavedžių laukia astrologė Palmira Kelertienė - ji poroms patars kokią astrologiškai gerą dieną tuoktis ar kada atlikti svarbiausius vestuvių darbus.

“Tikime, kad atėję į parodą įsimylėjėliai galės nuo pradžios iki galo susiplanuoti tobulas vestuves - šiais laikais vestuves juk keliamos ne dėl giminių ar draugų, o dėl savęs. Idėjų joms visada galima pasisemti www.isteku.lt vestuvinių idėjų tinklalapyje”, - pridūrė R.Alksnienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių