Quantcast

R. Šimašius: faktas, kad įmonės „Vilnius veža“ neliks

  • Teksto dydis:

Vilniaus meras teigia tikintis, kad savivaldybei pavyks sklandžiai pasitraukti iš jos kontroliuojamos taksi bendrovės „Vilnius veža“.

Vilniaus meras teigia tikintis, kad savivaldybei pavyks sklandžiai pasitraukti iš jos kontroliuojamos taksi bendrovės „Vilnius veža“. Tai jau antra po žlungančios „Air Lituanica“ miesto valdžios kontroliuojama bendrovė, kurios teisėta ir skaidria veikla yra suabejota.

„Situacija yra tokia, kad jau prieš mėnesį „Vilnius veža“ nebemokėjo už lizinguojamus automobilius. Kompanijos struktūra taip keliais aukštais susukta, kad jau turbūt niekas iki galo nesusigaudo, kas ten yra. Šiuo metu atliekamas auditas, kad išsiaiškintume visą padėtį. Aš esu įsitikinęs, kad tiek automobiliai, kurie šiandien važinėja Vilniaus gatvėmis ir tie vairuotojai, kurie veža keleivius, jie ir toliau veš tuos keleivius ir viskas šitoj vietoje bus sklandžiai“, - pirmadienį žurnalistams sakė Remigijus Šimašius.

Jo teigimu, Konkurencijos tarybos išvada, kad Vilniaus valdžios sprendimas įsteigti „Vilnius veža“ bei kiti sprendimai, palengvinę jai sąlygas teikti taksi paslaugas, pažeidė Konkurencijos įstatymą, bus vykdomas ir savivaldybė pasitrauks iš įmonės.

„Savivaldybė nebenusiteikusi bylinėtis su Konkurencijos taryba, kuri yra pasakiusi, kad tokios kompanijos turi nelikti ir faktas, kad jos neliks. Kokia bus procedūra, kaip savivaldybė išeina, tai vienas variantas yra sklandi procedūra, kitas variantas yra tokia procedūra, pagal kurią kompanija jau važiavo žemyn intensyviai paskutinį pusmetį“, - kalbėjo R.Šimašius.

„Šiaulių banko lizingas“ balandžio 29 dieną nutraukė automobilių nuomos sutartį su „Vilnius veža“, pirmadienį pranešė portalas delfi.lt Anksčiau skelbta, kad įmonė lizingo bendrovei skolinga 0,5 mln. eurų.

Vilniaus apygardos teismas gegužės pradžioje leido areštuoti 236,1 tūkst. eurų „Vilnius veža“ turto. Asociacija „Amber taxi“  teismo prašo, kad „Vilnius veža“ jai sumokėtų apie 240 tūkst. eurų už netinkamas dispečerinės ir vežimo paslaugas bei automobilių nuomą.

Savivaldybės teigimu, „Vilnius veža“ turi 40 automobilių, iš jų 30 yra pernuomoti „Amber taxi“, dar 10 automobilių valdo pati įmonė. Asociacija taip pat perka skambučių paslaugas iš „Vilnius veža“ dispečerinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas portretas
labai tinkamas oro uostas lietuvos žmonėms nes lietuvos centras, bus tikrai pilni lėktuvai.

tai

tai portretas
tada reikia didinti skrydžius iš kauno oro uosto.

O GAL

O GAL portretas
Pradziai deretu ka nors sukurti , o tada tik naikinti ....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių