Quantcast

„City Service“ ir vėl nepavyko sustabdyti Lukiškių kalėjimo konkurso

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas nepatenkino koncerno „Icor“ įmonių „City Service“ ir „Realco statyba“ prašymo sustabdyti Kalėjimų departamento skelbto Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkurso.

Teismas pranešė, kad neskundžiama nutartimi nusprendė netaikyti laikinųjų apsaugos priemonių konkursui ir paliko nepakeistą Vilniaus apygardos teismo nutartį.

„Šis sprendimas reiškia, kad atsakovas Kalėjimų departamentas prie Teisingumo ministerijos neprivalo stabdyti viešojo konkurso dėl iškeldinimo vykdymo“, - teigiama pranešime.

Anot pranešimo, Apeliacinis teismas pabrėžė, kad dabartinės sąlygos Lukiškių kalėjime neatitinka įstatymų reikalavimų, dėl to valstybė patiria išlaidas žalai nuteistiesiems atlyginti: „Akivaizdu, kad pritaikius laikinąsias apsaugos priemones ir sustabdžius konkursą, Lukiškių tardymo izoliatoriaus–kalėjimo iškėlimo iš sostinės centro įgyvendinimas užsitęstų“.

Teismas taip pat pabrėžė, kad ieškovui palankaus teismo sprendimo atveju bendrovė įgytų teisę reikalauti žalos, atsiradusios dėl perkančiosios institucijos neteisėtų sprendimų, atlyginimo ir tokiu būdu apgintų savo teises ir ekonominį interesą dalyvauti konkurse ir jį galimai laimėti.

Apeliacinis teismas kol kas pasisakė tik dėl laikinųjų apsaugos priemonių, o nė dėl viso ginčo. „City Service“ ir „Realco statyba“ Vilniaus apygardos teismo ieškinyje prašo įpareigoti Kalėjimų departamentą organizuoti neskelbiamas derybas su visais trimis dalyviais, o ne dviem, kaip nutiko po konsorciumo pašalinimo.

Liepos pabaigoje Kalėjimų departamentas paskelbė, kad neskelbiamų derybų būdu, į konkursą kviečiamas bendrovių „Hanner“, „Dailista“ ir „Corpus A“ konsorciumas bei įmonės „MG Valda“ antrinė bendrovė „Pilies projektai“. Šią savaitę įmonių atstovai BNS patvirtino, kad konkurse dalyvaus.

Trečiosios dalyvės – bendrovių „ City Service“ ir „Realco statyba“ konsorciumo - pasiūlymą pirkimo komisija įvertino iš naujo ir tris kartus paprašė dalyves patikslinti duomenis apie kvalifikaciją. Anot dokumentų, „ City Service“ nebuvo pateikusi įrodymų, kad turi išduotą kokybės vadybos sertifikatą ISO 9001, kuris galiotų statybos darbams, todėl konsorciumo pasiūlymas buvo atmestas.

Pirmasis Lukiškių kalėjimo iškeldinimo PPP konkursas buvo nutrauktas gegužės pabaigoje dėl, kaip oficialiai nurodoma viešojo pirkimo ataskaitoje, per didelių siūlomų kainų.

Paskutinio konkurso etapo dalyvių - „Hanner", „Dailistos" ir „Corpus A" konsorciumas projektą įgyvendinti siūlė už 273,2 mln. litų, „Pilies projektai" - už 289,4 mln. litų, o „ City Service" bei „Realco statybos" konsorciumas - už 233,17 mln. litų.

Departamentas 25 metų trukmės projekto įgyvendinimui planavo skirti 103 mln. litų.

Skelbiant pirmąjį konkursą planuota, kad perkeliant Lukiškių kalėjimo kompleksą į Pravieniškes privatus investuotojas per trejus metus turėtų rekonstruoti 4 nenaudojamus Pravieniškių kalėjimo pastatus, kuriuose būtų įrengtas kalėjimas su 320 vietų kaliniams, o vėliau 25 metus juos prižiūrėti. 2017-aisiais Lukiškių kompleksą planuota parduoti - tikėtasi, kad tai leis padengti dalį statybų Pravieniškėse išlaidų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Ar džiaugtis, kad laimės ne rubikonis? Kaip sako amerikiečiai, gerai jei laimės mūsiškis kombinatorius......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių