Quantcast

Menų inkubatoriuje pirmą kartą bus surengta tapytojo A. Makarevičiaus paroda

  • Teksto dydis:

Ševčenkos loftų kvartale įsikūrusiame „eLoftHOTEL“ viešbutyje, „Galerijoje555“, gegužės 27 d., 18 val., atidaroma jaunosios kartos tapytojo Andriaus Makarevičiaus paroda „Buities improvizacijos“.

Joje – naujausi kūrėjo darbai, kuriuose perteikiamos ikonografinės situacijos. Jose veikia hibridinės būtybės – žmonės-augalai, antropomorfinių pavidalų daiktai arba pačios netikėčiausios jų jungtys, netgi vyrai ir moterys, primenantys Platono perpasakotą senovės graikų mitą apie senuosius žmonės, dievų rūstybės perskeltus į dvi dalis ir iki mūsų dienų bandančius susijungti.

Dailėtyrininkas Vidas Poškus pastebi, kad A. Makarevičiaus kūryba laisva ir nenuspėjama kaip ir jis pats. „Keistas derinimas, išorinis logikos nebuvimas, suvedant ne visuomet panašius, giminingus elementus, charakterizuoja šio menininko kūrybą. Tapytojas yra paradoksalių būsenų, keistai sapniškų, netgi netikėtai makabriškų situacijų kūrėjas – čia ir slypi jo skambiųjų situacijų esmė“, – apžvelgia V. Poškus.

„Galerijos555“ įkūrėja džiaugiasi, kad menų inkubatorių atranda vis daugiau menininkų. „Smagu, kad menų inkubatoriaus erdvę ekspozicijoms ir kultūrinėms iniciatyvoms atranda ir savo, kaip menininko, kelio vis dar ieškantys kūrėjai“, – į jaunosios kartos tapytojo parodą kviečia V. Moščinskienė. Ji įsitikinusi, kad 170 kv. m. erdvėje nuolat šurmuliuosiantis kūrybinis veiksmas vienija ir loftų kvartalo kūrėjus profesionalus, ir miesto svečius, ir jaunosios kūrybininkų kartos atstovus.

Menų inkubatoriuje jau greitai, birželio 19 d., nuo 18 iki 21 val., „Kultūros nakties“ metu bus surengtas analogų Lietuvoje neturintis renginys, kurį ves tapytojas A. Makarevičius.

„Palaikome „Kultūros nakties“ iniciatyvas ir norime, kad ši diena būtų ypatinga ir loftų kvartale. Tądien lankytojai galės ne tik apžiūrėti tapytojo parodą, bet ir pasinerti į paslaptingą kūrybos pasaulį tamsoje. Padedami jaunojo menininko, galerijos svečiai prisilies prie meno ne tik teoriškai – spalvos, kvapai, užburiantys muzikos garsai menų inkubatoriuje skambės visą naktį“, – pristato V. Moščinskienė.

Tapytojas A. Makarevičius paklaustas, kaip kilo idėja surengti netradicinį tapybos vakarą tamsoje, sako, jog ši inspiracija kilo spontaniškai. „Kartais smagu sulaužyti nusistovėjusius stereotipus ir leistis į dar nepažintą pasaulį, kuriame viskas skleidžiasi per spalvą, garsą, kalbą, potepius. Renginys skirtas ir tiems, kurie jau susipažinę su tapybos teikiamu džiaugsmu, ir tiems, kurie nori, bet nedrįsta žengti pirmojo žingsnio link eksperimento“, – pasakoja A. Makarevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių