Quantcast

Policija: net nemėginkit būti gudresni ir važiuoti kelkraščiais

Artėjant Vėlinių savaitgaliui, policija stiprina patruliavimą šalies keliuose. Į pagalbą taip pat pasitelkiami policijos rėmėjai, Šaulių sąjungos atstovai, pilietiški bendruomenių nariai.

Artėjant Vėlinių savaitgaliui, policija stiprina patruliavimą šalies keliuose. Į pagalbą taip pat pasitelkiami policijos rėmėjai, Šaulių sąjungos atstovai, pilietiški bendruomenių nariai. Pareigūnai įspėja – su neblaiviais asmenimis ir išsišokėliais, kurie važiuoja kelkraščiais, elgsis griežtai.

Visų šventųjų dieną ir per Vėlines į šalies kelius išriedės šimtai tūkstančių žmonių, lankančių giminaičių, pažįstamų, draugų kapus. Pareigūnai tvirtina, kad patruliavimas sustiprintas jau nuo penktadienio.

„Visa policija ruošiasi, vyks intensyvus budėjimas prie kapinių, magistraliniuose keliuose. Susidarys spūstys, mėginsime reguliuoti eismą, bet ilgametė praktika rodo, kad sumažinti transporto srautų intensyvumą, matyt, tikrai nepavyks. Visiems teks apsišarvuoti kantrybe“, – portalui LRT.lt komentavo Lietuvos kelių policijos viršininkas Gintaras Aliksandravičius.

Jis patikino, kad ypatingas dėmesys bus skiriamas neblaiviems asmenims prie vairo: „Transporto srautai bus dideli, absoliuti dauguma vairuotojų yra pilietiški ir apie tai informuos pareigūnus. Neblaivūs asmenys bus eliminuoti iš eismo ir nubausti. Tikrai netoleruosime ir išsišokėlių, kurie važiuoja kelkraščiais, neva yra gudresni už kitus. Visiems mirusieji, artimieji yra vienodai svarbūs, bent šiomis dienomis reikėtų pagarbos vieni kitiems.“

Vis daugiau jaunimo Lietuvoje spalio 31-ąją švenčia Vakaruose populiarų Heloviną, tad pareigūnai neatmeta galimybės surengti reidų prie pasilinksminimo vietų.

Šį savaitgalį Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pasirinktose sostinės vietose ir pasirinktame Vilniaus apskrities rajone tikrins, ar vairuotojai nėra išgėrę, apsvaigę nuo narkotikų ir kitų psichiką veikiančių medžiagų.

Vyksta rekonstrukcijos darbai

Lietuvos automobilių kelių direkcija taip pat įspėja, kad dėl pagausėjusio transporto priemonių skaičiaus galimos spūstys valstybinės reikšmės kelių ruožuose, kuriuose vyksta didesni rekonstrukcijos darbai:

magistralinio kelio A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis ruože nuo 163,0 iki 179,0 km ir nuo 182,8 iki 185,4 km (šalia Zarasų) vyksta kelio rekonstravimo darbai, eismas reguliuojamas šviesoforais;

magistralinio kelio A11 Šiauliai–Palanga ruože nuo 8,0 iki 12,0 km (šalia Šiaulių) vyksta kelio rekonstravimas, eismas kreipiamas iš kairės kelio pusės į dešinę ir greitis ribojamas iki 50 km per valandą;

magistralinio kelio A12 Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas ruože nuo 160,0 iki 166,5 km (šalia Tauragės) rekonstruojama kelio danga, eismas reguliuojamas šviesoforais;

krašto kelio Nr. 136 Vinčai–Pilviškiai–Vilkaviškis 16,8 km (šalia Vilkaviškio) rekonstruojamas tiltas per Šešupę, eismas tiltu draudžiamas ir kreipiamas apylanka;

minėto kelio Nr. 136 Vinčai–Pilviškiai–Vilkaviškis ruože nuo 17,85 iki 30,30 km (šalia Vilkaviškio prie tilto per Šešupę) vyksta kelio rekonstrukcijos darbai, dėl jų yra sudėtingesnės vairavimo sąlygos, eismas reguliuojamas šviesoforais.

Spalio paskutinėmis dienomis ir lapkričio pirmomis dienomis susidaro spūstys:

Vilniaus regione rajoniniame kelyje Nr. 5212 Pilaitė–Čekoniškės–Sudervė nuo 6,0 iki 7,0 km, ties Karveliškių kapinėmis;

Panevėžio regione magistraliniame kelyje A8 Panevėžys–Aristava–Sitkūnai nuo 9,0 iki 10,0 km, ties Šilaičių kapinėmis, taip pat dėmesį reikėtų atkreipti vykstantiems magistraliniu keliu A10 Panevėžys–Pasvalys–Ryga, nes daug transporto priemonių įvažiuoja iš šalutinių kelių;

Šiaulių regione magistraliniame kelyje A10 Panevėžys–Pasvalys–Ryga nuo 49,0 iki 50,0 km, ties Ginkūnų kapinėmis, ir magistraliniame kelyje A9 Panevėžys–Šiauliai nuo 57,0 iki 58,0 km, Radviliškio mieste, ties posūkiu į miesto kapines.

Telšių regione krašto kelyje Nr. 164 Mažeikiai–Plungė–Tauragė nuo 3,0 iki 4,0 km, ties Mažeikių kapinėmis, ir nuo 56,0 iki 57,0 km, ties Plungės kapinėmis;

Klaipėdos regione rajoniniame kelyje Nr. 2202 Klaipėda–Veiviržėnai–Endriejavas.

Vyks didelis karių ir karinės technikos judėjimas

Vairuotojai raginami planuoti keliones šviesiu paros metu – ypač tie, kurie retai vairuoja ar neįpratę vairuoti esant intensyviam eismui.

Taip pat primename, kad lapkričio 2–14 dienomis Lietuvoje rengiamos tarptautinės pratybos „Geležinis kardas 2014“, o šį savaitgalį vyks didelis karių ir karinės technikos judėjimas.

Spalio 30 d. per Vilniaus oro uostą atvyksta Vengrijos kariai, per Klaipėdos jūrų uostą – Jungtinės Karalystės kariai ir karinė technika.

Gausus Lietuvos kariuomenės karių ir karinės technikos kolonų judėjimas, planuojama, vyks lapkričio 2 d. Lietuvos keliais Panevėžys–Kėdainiai–Rukla ir Alytus–Senieji Trakai–Maišiagala–Nemenčinė–Pabradė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių