Quantcast

Ieškantys automobilio pavasarį išloš

Kauno automobilių turguje nuotaikos panašios kaip ir prieš kelis mėnesius – nėra aktyvios naudotų automobilių prekybos. Pasak UAB „Varanas“ direktoriaus Valentino Naujanio, guodžia tik tai, kad transporto priemonių, atėjus pavasariui, aktyviau dairosi tautiečiai bei mūsų kaimynai. Pasak V. Naujanio, pirkėjams šis metas – idealus deryboms.

LRT kovo pradžioje jau skelbė, jog rekordiškai smukęs rublis stabdo ir prekybą naudotais automobiliais.

„Rusų pas mus ir taip ne per daugiausia buvo –  gal 10 proc. parduodamų automobilių nupirkdavo. Šiuo metu kaip ir nebėra jų. Baltarusių yra, bet ir ten valiuta nukritusi. Daugiausiai yra kirgizų, atsargiai po turgų vaikščiojančių“, – LRT televizijai kovo mėnesį kalbėjo V. Naujanis.

Kaip portalui LRT.lt teigė automobilių turgų valdančios bendrovės vadovas, situacija nuo to laiko nė kiek nepagerėjo. „Trūksta visų klientų, ne tik rusų. Ukrainiečiai šiuo metu visai nevažiuoja, nors jų ir taip nedaug buvo. Pirkėjų mažiau nei automobilių, tai ir yra problema“, – sako V. Naujanis.

Jo teigimu, ukrainiečiai dažniausiai dairydavosi krovininių automobilių. 

Vis tik susidariusi situacija iš dalies naudinga mūsų šalies pirkėjams, mat per suirutę rinkoje pinga automobiliai.

„Be abejo, kad išloš pirkėjai, nes prekyba sulėtėjo, automobiliai stovi aikštelėse, tuo pačiu atvežami ir nauji automobiliai, todėl pardavėjai perrašinėja kainas, o tie, kurie neperrašo, yra linkę derėtis – turėtų nesunkiai nuleisti ir 200 eurų“, – tikina V. Naujanis.

Pasak pašnekovo, dabar automobilių aktyviau dairosi lenkai, latviai ir estai, savaitgalį dažnesni klientai ir lietuviai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Su galva negerai

Su galva negerai portretas
Su galva negerai pirmam komentatoriui. Kad uzdirbti nuo auto 1500 eur. Tas automobilis turi kainuoti virs 10000 eur ir arba labai geros bukles arba perpuse pjautas

AAAXZX

AAAXZX portretas
TAI BENDERIS NESUNKIAI NULEIDZIA 200 EURU , JEI NENULEIDZIA 700 EURU NERA NE KO BURNOS AUSINTI , JUK VISI ZINOM KAD , PLIUSAS UZ AUTO YRA NUO 1000 IKI 1500 EURU , GRYNAS BENDERIS BLEFUOJA
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių