Quantcast

„Tark Grunte Sutkiene“ – galimas „Valneto“ partneris administruojant „Snorą“

  • Teksto dydis:

Bendrovei "Valnetas", kuri administruos žlugusio "Snoro" banko bankrotą, teisines paslaugas, kaip ir Ūkio banke, tikriausiai teiks advokatų kontoros "Tark Grunte Sutkiene" (TGS) teisininkai, rašo portalas eversus.lt.

Pasak jo, rugsėjį į šią kontorą perėjo dirbti advokatų profesinės bendrijos "Baltic Legal Solutions Lietuva" (BLS), tarp kurios klientų yra ir buvę "Snoro" didžiausi akcininkai, teisininkų komanda.

Banko akcininkui Vladimirui Antonovui atstovavęs "Baltic Legal Solutions Lietuvos" partneris Gytis Kaminskas neperėjo dirbti į TGS, be to, siekiant išvengti interesų konflikto, dar iki susijungimo BLS nutraukė "Snoro" akcininkų ir su jais susijusių asmenų atstovavimą.

TGS partneris Marius Matonis portalui nurodė, kad jo advokatų kontora nėra teikusi ir neteiks paslaugų "Snoro" pagrindiniams akcininkams bei su jais susijusiems asmenims, o G.Kaminskas prie jos teisininkų komandos neprisijungė.

M.Matonis pat užtikrino, kad nekils problemų ir todėl, jog TGS atstovauja valstybės įmonei "Indėlių ir investicijų draudimas" ginčuose prieš "Snoro" kreditorius dėl draudimo išmokų, nes šios bylos nėra susijusios su "Snoro" konsultavimu bankroto klausimais.

"Valnetas" vadovas Gintaras Adomonis BNS teigė nenorintis komentuoti galimų partnerių administruojant "Snorą", kol teismas nėra oficialiai patvirtinęs bendrovės administratore.

"Kol teismo sprendimo nėra, nėra ir sprendimų dėl bankroto administravimo komandos formavimo. Paprasčiausiai tai būtų nekorektiška mūsų esamų ar būsimų partnerių atžvilgiu", - BNS teigė G.Adomonis.

Anot jo, visų pirma reikia įvertinti, kokioje būsenoje yra dabar "Snoras" bankroto proceso prasme, kiek ir kokios reikės pagalbos iš išorės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių