Quantcast

„Solver“ į teismą padavė Aplinkos apsaugos agentūrą

  • Teksto dydis:

Susiginčijus Aplinkos apsaugos agentūrai (AAA) ir atliekų apskaitos sistemą jai kūrusiai įmonei "Solver", dar vienas viešasis pirkimas įstrigo teisme - AAA atsisako mokėti už naują atliekų tvarkymo apskaitos sistemą ir teisinasi, kad ją kūrusi "Solver" netinkamai atliko darbą, o "Solver" tikina įgyvendinusi viską, ko išjos buvo reikalaujama, ir dėl mokėjimo kreipėsi į teismą.

"Mūsų sukurtoje sistemoje viskas automatiškai rašoma į duomenų bazę ir agentūra nebegali koreguoti nei tvarkytojų pateiktų, nei galutinių duomenų. Dėl to jie ir nenori naudoti mūsų įrankių, reikalauja pakeitimų, kad vėl galėtų skaičiukus stumdyti. Juk pateikus švarius duomenis Briuseliui, pasimatytų didžiulių pastarųjų keleto metų neatitikimų apskaitoje. Jie nori mus išgrūsti ir grąžinti "Lema", kuri 8 metus kūrė užrašų knygutę, bet su kuria agentūra yra gerai susigyvenusi", - "Verslo žinioms" pareiškė"Solver" direktorius Ričardas Voldemaras.

Teisminiai ginčai dėl AAA kompiuterinių sistemų vyksta nuo 2012 metų, kai agentūra sumanė modernizuoti informacinės sistemos "Aplinkos informacijos valdymo integruota kompiuterinė sistema" atliekų susidarymo ir tvarkymo apskaitos posistemius - AAA paskelbė viešąjį konkursą, jame dalyvavo įmonės "Algoritmų sistemos" (siūlė darbus atlikti už 269 tūkst. litų), "Solver" (424,7 tūkst. litų) ir "Lema" (430 tūkst. litų). Laimėjo "Solver", o "Lema" padavė AAA į teismą ir prašė, kad teismas panaikintų viešojo konkurso komisijos sprendimą pripažinti "Solver" kvalifikaciją tinkama. Teismai du kartus tokį prašymą atmetė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių