Quantcast

Panevėžio viešbučio „Romantic“ valdytojai gali tekti grąžinti 1 mln. litų ES lėšų

  • Teksto dydis:

Panevėžio viešbutį „Romantic“ valdančiai bendrovei „Via Unica“ gali tekti grąžinti beveik 1 mln. litų europinės paramos, panaudotos plėtrai.

LVPA Komunikacijos skyriaus vedėja Eglė Žemaitienė BNS sakė, kad bendra projekto vertė su „Via Unica“ lėšomis yra 2,374 mln. litų, o skirtas Europos Sąjungos (ES) finansavimas  - 1,187 mln. litų.

„Jau išmokėtų ir susigrąžinamų lėšų suma - 944,2 tūkst“, - BNS patvirtino ji.

LVPA visas projekto lėšas pripažino netinkamomis finansuoti. Galutinį sprendimą turinti priimti Ūkio ministerija kol kas išsamiau nekomentuoja.

„Ūkio ministerija rugsėjo 17 dieną gavo agentūros pažeidimo tyrimo išvadą dėl „Via Unica“ projekto, šiuo metu ji nagrinėjama. Ūkio ministerija per teisės aktuose numatytą terminą priims sprendimą šiuo klausimu. Kol nėra priimtas galutinis sprendimas, dokumentų pateikti negalime“, - BNS sakė Ūkio ministerijos Viešųjų ryšių ir protokolo skyriaus vedėja Aušra Ramoškaitė.

LVPA atstovė BNS patvirtino, kad „Via Unica“, pirkdama plėtros darbus, pažeidė teisės aktus.

„Via Unica“ direktorė Dalia Kuklierienė leido nustatyti reikalavimus rangovo konkurso dalyviams, taip sudarydama sąlygas laimėti konkrečiam rangovui. Taip pat leido rangovui pasirinkti kitus du konkurso dalyvius bei reikalavo ir paėmė atlygį iš konkurso laimėtojo“, - BNS sakė E.Žemaitienė.

Pasak jos, „Via Unica“ vertinimo kriterijus buvo mažiausia kaina, konkursą laimėjo „Ignalinos statyba“, su kuria viešbučio valdytoja 2010 metų gruodžio 6 dieną pasirašė daugiau nei 2 mln. litų vertės sutartį.

„Taip pat atsižvelgiant į tai, kad nustatyti ir kiti pažeidimai, įsigyjant projektui reikalingą įrangą bei viešinant projektą, LVPA priėmė sprendimą pripažinti daugiau nei 2 mln. projekto išlaidų netinkamomis finansuoti ir pateikė siūlymą Ūkio ministerijai nutraukti projekto finansavimo ir administravimo sutartį bei susigrąžinti visas iki šiol šio projekto vykdymui sumokėtas lėšas“, - BNS sakė LVPA atstovė.

Parama „Via Unica“ buvo skirta iš Sanglaudos skatinimo veiksmų programos.

Teisėsaugininkai įtaria, kad prieš 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą galėjo būti parengtas planas, kaip neteisėtai už Panevėžio miesto savivaldybės lėšas rekonstruoti viešbutį „Romantic“.

Anot teisėsaugininkų, 2010 metais tarp savivaldybės ir Lietuvos krepšinio federacijos buvo pasirašyta daugiau kaip 2 mln. litų vertės sutartis dėl Europos vyrų krepšinio čempionato organizavimo, krepšinio populiarinimo ir plėtros mieste programos, nors galėjo būti žinoma, kad ši sutartis nebus tinkamai vykdoma, išrašytos sąskaitos už atliktus darbus bus suklastotos.

Dėl įtarimų sukčiavimu, dokumentų klastojimu D.Kuklierienė 2013 metų pradžioje buvo laikinai sulaikyta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių