Quantcast

Kauno technikos kolegija – tradiciškai tarp lyderių

  • Teksto dydis:

Naujausiame žurnalo „Reitingai“ atliktame nacionaliniame švietimo ir aukštojo mokslo institucijų reitinge Kauno technikos kolegija (KTK) išlieka tarp geriausiųjų Lietuvos kolegijų.

Šiais metais šalies kolegijos buvo vertinamos pagal keturis vertinimo kriterijus. Surinkusi 69,69 taškų, kolegija užtikrintai išlaiko lyderiaujančią poziciją – užima trečią vietą tarp valstybinių kolegijų ir vos 1 taškas ją skiria nuo pirmosios vietos.

Kauno technikos kolegija Kauno regione neturi lygių vertinant alumnų kuriamą pridėtinę vertę bei darbdavių, studentų ir studijų sritį.

KTK vykdo devynias išskirtinai inžinerinės krypties studijų programas, jos rengiami specialistai yra vieni geidžiamiausių darbo rinkoje, o gaunamas vidutinis metinis atlyginimas po studijų yra vienas didžiausių Lietuvoje. Įmonių atstovai pastebi, jog kolegija ypač gerai parengia absolventus būsimai karjerai, o jų žinios ir gebėjimai pasižymi praktine patirtimi. Kolegijos direktorės dr. Linos Girdauskienės teigimu, labai svarbu išlikti aukštai vertinamiems darbdavių, juk verslui ir viešajam sektoriui pridėtinę vertę kuriančius absolventus kolegija rengia jau daugiau kaip šimtą savo institucinės veiklos metų, tačiau visuomet pasižymi tuo, jog atliepia darbdavių poreikius – yra kūrybiški ir sugeba greitai integruotis į nuolat kintančią ir tobulėjančią darbo aplinką.

Kauno technikos kolegijos archyvo nuotr.

Šiandien KTK absolventai yra uoliai viliojami daugelio perspektyviausių Lietuvos ir kitų šalių įmonių. Reitinge išsiskiriame ir pagal studentų bei studijų kokybės kriterijų. Tokį rezultatą lemia kryptingos investicijos į aukštos kvalifikacijos akademinį personalą, studijų aplinką, išskirtinis dėmesys studentams, jų mokslo taikomosios veiklos skatinimas. Viena iš lyderiaujančių šalies kolegijų savo pavyzdžiu rodo, kad nuoseklus darbas, nuolatinis studijų procesų ir aplinkos tobulinimas, leidžia išlaikyti itin aukštus veiklos rezultatus.

Kauno technikos kolegijos archyvo nuotr.

Labai svarbu, kad toks rezultatas pasiektas netaikant kompromisų kokybės reikalavimams – studentai į studijas priimami tik tinkamai pasirengę, peržengę aukštą stojimo kartelę net ir į valstybės nefinansuojamas vietas.

Kauno technikos kolegijos archyvo nuotr.

Šiais metais KTK kolegijų reitinge išsiskiria kaip geriausia Kauno regione konkuravimo tarptautinėje studijų erdvėje srityje. Analizuojant šiuos rodiklius, kolegija yra tarp pirmaujančių pagal parengtų užsienio kalba dėstomų studijų programų skaičių santykyje su visomis programomis, taip pat džiugina studentų ir akademinio personalo mainų rodikliai.

Kauno technikos kolegijos archyvo nuotr.

Jau visai netrukus, t. y. naujus mokslo metus šį rudenį kolegija startuos dar labiau sustiprėjusi ir paaugusi. Kartu su kolegomis yra kuriama Lietuvos inžinerijos kolegija, kuri bus didžiausia šalyje inžinerinės krypties absolventus rengianti kolegija, sutelkusi tiek žmogiškąjį potencialą, tiek materialiuosius išteklius absolventų rengimui.

Kauno technikos kolegijos archyvo nuotr.

Tai leis ne tik būti konkurencingiems aukštojo mokslo rinkoje, bet ir tapti vienu didžiausių inžinerinių kompetencijų centru Lietuvoje. Studentams šis pokytis atvers daugiau galimybių ir padės pasirinkti geriausias norimas studijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
Šaunuoliai! Sėkmės ir toliau. Sūnus baigė šitą kolegiją 2019 metais, tai tik geri atsiliepimai

Tuo tarpu kai unto profesūra buvo išrinkusi plagiatoriu rekt

Tuo tarpu kai unto profesūra buvo išrinkusi plagiatoriu rekt portretas
Skirtumas jaučiasi

Respect nuo ktu alumno 1986m buvo kpi

Respect nuo ktu alumno 1986m buvo kpi portretas
Respect kad dalyvauja 1006 km lenktynese
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių