Quantcast

„Air Baltic“ viceprezidentas: įsigyti akcijų Lietuvai dar nesiūlėme

Estijos portalui „Postimees“ antradienį pranešus, kad Latvijos oro bendrovė „Air Baltic“ pasiūlė Lietuvos ir Estijos vyriausybėms įsigyti savo akcijų, „Air Baltic“ viceprezidentas sako, kad toks pasiūlymas dar nepateiktas, o šalių ministrams tebuvo pristatyti akcijų pardavimo planai.

„Turiu pataisyti, nes šita antraštė vakar pasirodė, bet tai nėra tiesa. Mes turėjom susitikimus tiek su Lietuvos, tiek su Estijos ministrais ir apskritai papasakojom pokyčius mūsų planų šiais metais. (...) Mes nepateikėme pasiūlymo“, – trečiadienį Vilniaus oro uoste žurnalistams sakė bendrovės tinklo plėtros viceprezidentas Mantas Vrubliauskas.

Pasak jo, įvyko tik vienas susitikimas su Lietuvos susisiekimo ministru Mariumi Skuodžiu. M. Skuodis su M. Gaussu paskutinį kartą buvo susitikęs sausio 25 dieną.

„Jeigu šita tema turėsim ką pasakyt, tai tada ir pasakysim, o dabar džiaugiuosi glaudžiu bendradarbiavimu su „Air Baltic“ ir šiandien paskelbtais naujais skrydžiais. (...) Nenoriu komentuoti šita tema, nes mano kiekvienas komentaras reiškia antraštes. Pakomentuosim, jeigu turėsim“, – vėliau trečiadienį BNS sakė M. Skuodis.

„Postimees“ pranešė, kad „Air Baltic“ pasiūlė Lietuvos ir Estijos vyriausybėms įsigyti savo akcijų. Portalas citavo įmonės valdybos pirmininką Martiną Gaussą, kuris teigė susitikęs su Lietuvos susisiekimo ministru Mariumi Skuodžiu ir Estijos klimato ministre Kristen Michal ir pristatęs „Air Baltic“ pirminio viešo akcijų platinimo (IPO) planus.

M. Skuodis dar sausį pranešė, kad Lietuva svarsto galimybę įsigyti „Air Baltic“ akcijų. Anot jo, tariamasi dėl galimų sandorio sąlygų, kurios turėtų užtikrinti, kad dalis lėktuvų stovėtų ir bazuotųsi Lietuvoje.

Skrydžius iš visų trijų Baltijos valstybių sostinių siūlanti „Air Baltic“ pernai rugsėjį pasamdė finansinius patarėjus būsimam IPO, kuris planuojamas antroje šių metų pusėje. M. Gaussas neseniai interviu portalui „15min“ sakė, kad akcijų pardavimas priklauso nuo Latvijos vyriausybės sprendimų.

97,97 proc. „Air Baltic“ akcijų valdo Latvijos valstybė, likusias – Danijos investuotojo Larso Thueseno (Larso Tueseno) įmonė „Aircraft Leasing 1“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Turetu

Turetu portretas
kazkam papilneti kisene!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių