Quantcast

Toliau nesutariama dėl Darbo kodekso pakeitimų

  • Teksto dydis:

Vyriausybė siūlomomis Darbo kodekso pataisomis gali sukurti dar palankesnę dirvą nesąžiningiems darbdaviams, linkusiems naudotis nelegaliu darbu. Abejonių kelia numatoma tvarka informuoti "Sodrą" apie naują darbuotoją, taip pat panaikintos darbdavių prievolės atsiskaityti su nelegaliai dirbusiu darbuotoju, rašo "Lietuvos žinios".

Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danas Arlauskas tokius nuogąstavimus vertino skeptiškai ir sakė, kad sąmokslo teorijos dėl galimo darbdavių piktnaudžiavimo "neatitinka realybės". Jo manymu, galimybė pranešti "Sodrai" apie naujo žmogaus įdarbinimą likus valandai iki darbo pradžios atitinka darbo rinkos poreikius, o dabartinė tvarka neva esanti nelogiška.

Lietuvos profesinės sąjungos "Solidarumas" pirmininkė Kristina Krupavičienė tvirtino, kad sutrumpinus reikalavimą pranešti apie žmogaus įdarbinimą iki vienos valandos, pasitaikys atvejų, kai darbdaviai nelegalų darbą teisins nebūtomis istorijomis.

"Net turintieji darbo sutartį kartais nepajėgia įrodyti savo teisių. Pavyzdžiui, tolimųjų reisų vairuotojas negali patvirtinti faktais, kad vežė į Vokietiją krovinį. Tad kaip nelegaliai dirbęs darbuotojas įrodys, kur, ką ir kiek dirbo?" - sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Tas kodekso pakeitimas įteisins vergiją LIETUVOJE.

jo

jo portretas
valdziazmogiai baikit tyciotis is lietuvos zmoniu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių