Quantcast

Švedija prisijungs prie „Vikingo“

Po daugybės metų norų ir kalbų skandinavai pagaliau prisijungs prie konteinerinio traukinio „Vikingas“ tinklo.

Po daugybės metų norų ir kalbų skandinavai pagaliau prisijungs prie konteinerinio traukinio „Vikingas“ tinklo.

Apie prisijungimą prie „Vikingo“ pranešė Švedijos nacionalinis geležinkelių vežėjas „Green Cargo“. Iš Švedijos jūrų keliu, greičiausiai jūrų keltais, per Baltijos jūrą, o toliau konteineriniu traukiniu „Vikingas“ bus gabenama mediena ir popierius.

Pagrindiniais Švedijos krovinių gavėjais bus Turkijos kompanijos. Krovinys iš Klaipėdos traukiniu „Vikingas“ bus gabenamas į Odesą, o iš ten laivais į Turkiją.

Tai, kad prie „Vikingo“ projekto prisijungs Švedijos nacionalinis vežėjas yra Lietuvos geležinkelių ir Ukrainos geležinkelių kompanijos „Ukrzalynichi“ nuopelnai. Švedijos prisijungimo prie projekto juridiniai aspektai buvo derinami net kelis metus.

Pagerėjus Lietuvos ir Ukrainos tarpvalstybiniams ryšiams „Vikingo“ projektas tampa dar labiau svarbus. Šiais metais „Vikingu“ gabenama dvigubai daugiau krovinių nei pernai. Ir ne tik nuo Klaipėdos iki Minsko. Neseniai buvo užfiksuotas atvejis, kaip beveik pilnai Klaipėdoje pakrautas „Vikingas“ pilnas riedėjo iki pat Odesos. Rusijoje tuo netgi nusistebėta – ar „Vikingu“ nėra gabenama kokia nors karinė paramą Ukrainai? 


Šiame straipsnyje: konteineriaiVikingasGreen Cargo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių