Quantcast

R. Šadžius: Graikija galėtų pasimokyti iš Lietuvos

  • Teksto dydis:

Graikija galėtų pasimokyti iš Lietuvos, kaip vykdyti reformas per krizę, užuot tik siekusi paramos iš išorės, penktadienį pareiškė finansų ministras Rimantas Šadžius, atvykęs į euro grupės susitikimą Rygoje.

„Žinoma, kad galime matyti (Lietuvos) analogijų su Graikija. 2009 metais dėl finansų krizės mūsų pajamos iš mokesčių smuko trečdaliu, ir mes sugebėjome įveikti šiuos sunkumus be išorės pagalbos, nesikreipdami į institucijas“, - žurnalistams sakė ministras, turėdamas omenyje Tarptautinį valiutos fondą ir ES institucijas, kurios reikalauja iš Graikijos reformų mainais už naujas paskolas.

R.Šadžius pripažino, kad skolinimasis krizės metu Lietuvai kainavo brangiai, tačiau pridūrė, kad tuometinės skolos jau grąžintos, o dabar Lietuvai skolinama už mažas palūkanas. Lietuvos ekonomika 2009 metais smuko beveik 15 proc.

„Būtent todėl linkiu visoms šalims, kurios susiduria su problemomis, didžiausios sėkmės vykdyti reformas, o ne vien remtis pagalba iš išorės“, - kalbėjo R.Šadžius.

Jo teigimu, Graikijos derybos su kreditoriais „įgauna greitį“, bet pažangos priimti sprendimus kol kas nepakanka. Kartu R.Šadžius pabrėžė, kad Graikijos pasitraukimas iš euro zonos „nėra išeitis“.

19 euro zonos šalių finansų ministrų Rygoje penktadienį pradėjo susitikimą, kuriame anksčiau buvo tikimasi sutarti dėl finansinės paramos Graikijai.

Iki šiol pažanga derybose buvo ribota, tačiau Atėnams jau netrukus gali pritrūkti finansų atiduoti skolą kreditoriams, o tai padidintų Atėnų pasitraukimo iš euro zonos galimybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tina

  Tina portretas
Graikijai reikia pasikviesti Kubiliu,kuris istempe Lietuva is bankroto,i kuri atvede Kirkilas.

R

R portretas
Vergu mentalitetas...Todel ir tyciojasi kas netingi....

to AS

to AS portretas
Man padidejo ;)
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių