Quantcast

Premjeras: pensijos bus pradėtos grąžinti šiemet, naudojant „Sodros“ viršplanį

Vyriausybė nekeičia planų dar šiemet pradėti kompensuoti per krizę sumažintas pensijas, o tam bus naudojamos ne valstybės, o „Sodros“ biudžeto viršplaninės pajamos, teigia premjeras Algirdas Butkevičius.

„Galiu pasakyti, kad lėšos bus nukreiptos iš Sodros biudžeto viršplaninių pajamų (...). Valstybės finansai yra vienas bendras katilas, tik tam tikros atskiros išlaidų eilutės numatytos viename ar kitame biudžete“, - interviu LRT radijui antradienį sakė ministras pirmininkas.

Anot jo, Vyriausybė jau kitą savaitę turėtų svarstyti įstatymų pataisos dėl per krizę sumažintų pensijų kompensavimo, vėliau jos bus teikiamos Seimui.

„Turiu užtikrinti, kad jau ateinančią savaitę šis įstatymo projektas turėtų būti pateiktas Vyriausybės posėdžiui svarstyti, po to jis keliaus į Seimą. Galiu nuraminti visus, kad mes savo pažadą, kurį davėme prieš kelis mėnesius, įgyvendinsime šiais metais, kompensuojant pensijas ir ta kompensavimo suma sudarys 80 mln. litų“, - tvirtino A.Butkevičius.

Jis taip pat pabrėžė, kad Vyriausybė taip pat planuoja padidinti mažiausias pensijas, kurios per krizę nebuvo sumažintos. 2009 metais pensijos iki 650 litų nebuvo mažinamos.

„Taip pat mūsų yra dar vienas tikslas bet kokia kaina surasti galimybę, jeigu ekonominė situacija išliks tokia stabili kaip dabar, padidinti pensijas pirmiausiai tiems pensininkams, kurių pensijos yra santykinai mažos, kad pagerinti tų žmonių pragyvenimo lygį ir perkamąją galią“, - sakė premjeras.

Valdantieji skaičiuoja, kad pensijų kompensavimui reikės apie 443 mln. litų. Šiemet būtų išmokėta 20 proc. neišmokėtos pensijos, o 2015-2016 metais - po 40 proc., mokant kas ketvirtį.
Iš viso pensijos bus kompensuotos maždaug 450 tūkst. gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apiplėšė

apiplėšė portretas
Apiplėšė tuos pensininkus, kurie per tą laiką paliko šį pasaulį. Negaliu dovanoti valdžiai, kad apiplėšė mano tėvą, o mane dabar kvaila laiko.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių