Quantcast

Premjeras: nesijaudinkite dėl vamzdžio, SGD terminalo dujotiekis bus baigtas laiku

  • Teksto dydis:

Premjeras neigia pranešimus, kad suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo dujotiekis, kuriuo iš laivo bus pumpuojamos dujos, gali būti nenutiestas laiku. Algirdas Butkevičius tikina, kad vamzdis tikrai bus nutiestas iki gruodžio pradžios.

Premjeras neigia pranešimus, kad suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo dujotiekis, kuriuo iš laivo bus pumpuojamos dujos, gali būti nenutiestas laiku. Algirdas Butkevičius tikina, kad vamzdis tikrai bus nutiestas iki gruodžio pradžios.

„Dėl vamzdžio aš galiu visus nuraminti. Jeigu reikia, mes paklosime ir tris vamzdžius. Nesijaudinkite dėl vamzdžio, vamzdis yra jau, laivas atplauks spalio 27 dieną, prasidės testavimo darbai, kurie pagal planą pasibaigs gruodžio 3 dieną“, - antradienį LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Anot jo, melaginga informacija galbūt skleidžiama iš pavydo.

„Viskas pagal planą ir tie žmonės, kurie iš pavydo galbūt skleidžia tą informaciją, tai yra visiškai netiesa. Vamzdis yra tiesiamas, dujų padavimo iš laivo diena pagal planą turi būti gruodžio 3 ar 4 diena ir irgi pagal planą bus padaryta“, - tikino ministras pirmininkas.

Liberalsąjūdietis Eugenijus Gentvilas praėjusią savaitę Seime priekaištavo, kad iki šiol nėra baigtas tiesti tunelis dujotiekio vamzdžiui po Kiaulės nugara ir Kuršių mariomis - jis turėjo būti išgręžtas iki rugpjūčio 1- osios. Pasak jo, dabar vamzdis bus guldomas Kuršių mariose, 1-2 metrų gylyje, o ne 20-30 metrų gylyje, po žeme.

Energetikos ministras Rokas Masiulis tuomet pripažino, kad dujotiekio vamzdžio optinio kabelio įrengimo darbai nėra baigti, tačiau, anot jo, pagrindinė - gręžimo gija bet kokiu atveju bus: „Kad pasileistų projektas, viena iš dviejų gijų turi būti“.

Spalio 27 dieną į Klaipėdą atplaukia SGD laivas, o spalio 28 dieną - laivas su bandomuoju kroviniu. SGD terminalas turėtų pradėti veikti gruodžio 3-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ukininkas

Ukininkas portretas
Aciu Premjere Butkevičiau ! ! ! uz jusu gilias mintis ! „Dėl vamzdžio aš galiu visus nuraminti. Jeigu reikia, mes paklosime ir tris vamzdžius." (šia kalba eina apie SGD terminalo vamzdi Klaipėda - Kuršėnai.) Jus klojate tuos vamzdzius skersai ir isilgai per žmoniu priklausancius sklypus ir net nepagalvojate kad kai kuriuos žmones jus vedate i pražuti su savo minimaliom kompensacijom nors jusu proteguojama LitGas kraunasi padorius pelnus . Kas skleidzia melaginga informacija? gal jus Premjere tai darote sakydami kad niekas nenukentes del tiesiamo vamzdzio? Kompensuokite proporcingai nuo patiesto vamzdzio pelno tada niekas nereiks pretenziju. Kodel Vilniaus aplinkeliui supirkti zemes, reikia 60 milijonu litu? o del SGD nutiesto vamzdžio per privacia žeme tik keliais tukstanciais apsiribojate ir priedo paliekate zmogui nenaudojama zemes gabala uz kuri visa likusi gyvenaima zmogus turi moketi žemės mokesčius! Premjere ar vėl mes kalbame melagingai? !

Onutė,,

Onutė,, portretas
PAŽIŪRĖSIM.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių