Quantcast

Premjeras: ES negali leisti Rusijai pačiai nuspręsti, kam panaikinti embargą

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia esąs priblokštas žinios, kad Europos Komisija galėjo pasiūlyti Rusijai pačiai nuspręsti, kurioms šalims panaikinti maisto produktų embargą. Jis tikisi, kad Europos Sąjunga (ES) atšauks pavienių šalių susitarimus su Maskva ir derėsis vieningai.

„Buvau labai priblokštas išgirdęs tokią informaciją, kad gal suteikti Rusijai galimybę derėtis su atskiromis Europos Sąjungos šalimis pasirašant  atskirus susitarimus leidžiant eksportuoti mūsų produktus į Rusiją“, - interviu LRT radijui antradienį teigė premjeras.

Pasak jo, leidimas kai kurioms šalims tartis su Rusija dėl embargo išimčių pakenktų formuojant vieningą ES pozicija.

„Tada nebūtų įmanoma jau toliau kalbėtis dėl vieningos pozicijos laikymosi ir kitais klausimais. Manau, kad šitas sprendimas turėtų būti atšauktas“, - tvirtino A.Butkevičius.

Premjero teigimu ES vieninga dėl Rusijos turėtų būti atsižvelgiant ir į situaciją tarp Rusijos ir Ukrainos.

„Europos šalys narės visos turi turėti tik bendrą poziciją, tiek kalbėti bendrai tais klausimais, kurie šiuo metu yra iškelti ir jokių išimčių šiuo metu negalima daryti, nes matome kokie įvykiai vyksta Ukrainoje. Man toks sprendimas yra visiškai nepriimtinas. Manau , kad tos šalys, kurios buvo įvardintos, kad jos artimiausiu metu eksportuos pieno ir maisto produktus yra visiškai nesuprantama. Manau, kad buvo padaryta klaida ir turi būti juo greičiau ištaisyta“, - pareiškė A.Butkevičius.

Rusija paskelbė, kad techniniuose pokalbiuose sutarė su kai kuriomis ES valstybėmis (Prancūzija, Vokietija, Italija, Danija, Nyderlandai bei Vengrija) atnaujinti prekybą. Tačiau dalis ES valstybių narių įspėja, jog Maskva šia nauja tvarka naudosis, kad atsilygintų ES šalims, kurios Maskvos atžvilgiu nusiteikusios draugiškai, ir nubaustų savo priešininkus.

Rusijai pernai rugpjūtį paskelbus draudimą žemės ūkio ir maisto produktų importui iš Vakarų, ES ūkininkai ir eksportuotojai prarado šimtus milijonų eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodėl

Kodėl portretas
Kodėl taip pergyvenat,kad Rusija neįsileis lietuviškos produkcijos.Juk tiek gyrėsi,kad prekiaus su Europa,Kinija,arabų šalimis,o dabar verkšlena,kad Rusija mus ignoruoja.Pasirodo,kad Europai Lietuva nereikalinga,nes neturi pati kur dėti produkcijos.Tad reikia mažiau kiauksėti.

va taip

va taip portretas
Lietuvai embargo Rusija neatsauks del grabauskaites lieziuvio.Geriau grindis plautu grabauskaite su savo lieziuviu-nauda butu didesne visiems
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių