Quantcast

Nekilnojamojo turto statybų naujokai kelia pasiūlą

Suaktyvėjus būsto rinkai, daugiabučius stato ne vien patyrusios nekilnojamojo turto plėtros bendrovės - į plėtotojų gretas stoja naujų dalyvių, o nekilnojamojo turto specialistai teigia, kad tai viena iš priežasčių, kodėl antrasis ketvirtis Vilniuje išsiskyrė rekordiškai išaugusia naujų butų pasiūla.

Iš 24 naujų daugiabučių projektų beveik puse rinkai pristatė nauji nekilnojamojo turto plėtotojai - naujos bendrovės antrąjį šių metų ketvirtį Vilniaus būsto rinkai pasiūlė 509 butus - statybas daugelis įmonių pradėjo anksčiau įsigytuose sklypuose, dalis bendrovių po debiuto nekilnojamojo turto plėtros versle ketina tęsti veiklą, praneša "Verslo žinios".

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovės "Eika" duomenimis, antrasis šių metų ketvirtis išsiskyrė didžiausiu per penkerius metus naujų butų pasiūlos augimu - Vilniaus rinką papildė apie 1,5 tūkst. naujos statybos butų, tai yra apie 42 proc. daugiau nei tuo pačiu metu pernai, o penkių didžiausių bendrovių - "Eikos", "MG Valdos", "Hanner", "Realco" ir "Veikmės" butų pardavimų dalis Vilniuje sumažėjo nuo 62 proc. prieš trejus metus iki 26 proc. šiemet antrąjį ketvirtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių