Quantcast

Kiaulių skerdimo terminas pratęstas iki liepos pabaigos

Antradienį turėjęs pasibaigti terminas, kai gyventojai ir fermos privalo išskersti apsauginėje afrikinėje kiaulių maro zonoje laikomas kiaules, pratęstas iki liepos pabaigos.

Tai LRT radijui patvirtino Veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius.

„Ministerija pratęs ir kompensavimo terminą. Tai čia kalbama apie vieną konkrečiai fermą („Merkio agrofirmą“ - BNS), kuri užsiėmė veisliniais gyvūnais. Kurie nespėja to padaryti“, - LRT radijui antradienį sakė J.Milius.

Veterinarijos tarnybos atstovė spaudai Jurgita Savickaitė pirmadienį BNS informavo, kad iki balandžio 9 dienos paskersta 5,2 tūkst. kiaulių. Iš viso apsauginėje kiaulių maro zonoje, į kurią patenka 6 Lietuvos savivaldybės, buvo laikoma apie 6 tūkst. kiaulių.

Kovo mėnesį Veterinarijos tarnyba mėnesiui pratęsė terminą, iki kurio gyventojai galėjo paskersti gyvulius, nes šie nespėjo to padaryti dėl skerdyklų užimtumo.

Apsauginėje zonoje yra Alytaus rajono Alovės, Butrimonių, Daugų, Nemunaičio, Pivašiūnų, Punios, Raitininkų seniūnijos, Šalčininkų rajono Dieveniškių, Kalesninkų, Baltosios Vokės ir Jašiūnų seniūnijos, Varėnos rajono Matuizų, Merkinės ir Varėnos seniūnijos.

Baltarusijoje, netoli nuo Lietuvos ir Lenkijos sienų, maro užkratas pirmą kartą rastas pernai vasarą. Lietuvoje nušautuose šernuose jis aptiktas vasario pradžioje, o Lenkijoje - vasario viduryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

išžudė visus šernus

išžudė visus šernus portretas
ir nė vieno nerado apsikrėtusio maru. Dar kiaules galabija, puspročiai.

nuotrauka-vaizdelis

nuotrauka-vaizdelis portretas
TINKA ANT LIETUVISKU EURU
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių