Quantcast

J. M. Barroso žada padėti Lietuvai siekti euro įvedimo 2015-aisiais

Lietuvos Vyriausybę Briuselyje trečiadienį priėmęs Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso (Žozė Manuelis Barozas) pažadėjo padėti Lietuvai siekti euro įvedimo 2015 metais.

„Pasveikinau premjerą su Lietuvos siekiu prisidėti prie euro zonos 2015 metais ir pažadėjau mūsų glaudų bendradarbiavimą siekiant šio tikslo“, - sakė J. M. Barroso po susitikimo su Lietuvos premjeru Algirdu Butkevičiumi.

Bendroje spaudos konferencijoje Komisijos vadovas taip pat pabrėžė, kad fiskalinė konsolidacija yra būtina sąlyga, siekiant ekonomikos augimo.

„Sutarėme, kad fiskalinė konsolidacija ir struktūrinės reformos yra būtina sąlyga tvariam augimui ir darbo vietų kūrimui“, - teigė J. M. Barroso.

Premjeras A. Butkevičius po susitikimo sakė išgirdęs Briuselio palaikymą euro įvedimo tikslui.

„Išgirdome palaikymą Lietuvai, kad mes galėtume 2015 metais įstoti į euro zoną. Aišku, buvo paliesti ir keliami reikalavimai vykdyti Mastrichto kriterijus. Tam turi būti skiriamas didžiulis dėmesys“, - BNS telefonu iš Briuselio sakė premjeras.

„Mes puikiai suprantame, kokia yra situacija euro zonos šalyse, bet palinkėjimai ir palaikymas gana stiprūs“, - teigė A. Butkevičius.

Kad galėtų įstoti į euro zoną, valstybė narė turi atitikti vadinamuosius Mastrichto kriterijus dėl viešųjų finansų deficito, infliacijos ir skolos. Lietuvai dėl per didelės infliacijos nepavyko įsivesti euro 2007 metais. Analitikai teigia, kad šis rodiklis kelia didžiausią grėsmę pasiekti ir 2015 metų tikslą.

Kaimyninė Latvija eurą ketina įsivesti kitąmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neblogai ka

neblogai ka portretas
sutare del pinigu pakeitimo. Idomu,kaip verte,ta pati bus kaip ir kitur?

Tegul

Tegul portretas
Barosso įsikiša tuos eurus sau į š....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių