Quantcast

Iranas sunerimo dėl kiaulių maro Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Plintantis afrikinis kiaulių maras pradeda kelti nerimą eksportuojančioms įmonėms: grūdų ir jautienos pirkėjai jau prašo vežti žaliavas, pagamintas regionuose, kuriuose ligos židinių nerasta, rašo "Verslo žinios".

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba sako, kad jau sulaukta Irano, vienos didžiausių mūsų eksporto rinkų, prašymo, kad nebūtų vežama maistinių ir pašarinių javų, užaugintų rajonuose, kuriuose rasta afrikinio kiaulių maro užkrato. Pasak tarnybos vadovo Jono Miliaus, Lietuvai pasisekė, kad nors šalyje afrikinis kiaulių maras nustatytas pirmasis Baltijos šalyse, kaip apsauginės zonos paskelbta palyginti mažos teritorijos.

"Iš Lietuvos vežame maistinius grūdus, kuriems nereikia Veterinarijos tarnybos dokumentų, tačiau dėl ateities nerimaujame, nors mūsų tarnybos išduodami dokumentai ir garantijos kol kas tenkina pirkėjus", - sakė "Linas Agro Group" prekybos direktorius Baltijos šalims Dainius Pilkauskas. Tuo tarpu "Malsenai Plius" užkratas poveikio neturės - įmonės generalinis direktorius Gintautas Migonis sakė, kad įmonė gamina maisto produktus, kuriems maras pavojaus nekelia, ir nuostolių neturėtų patirti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių