Quantcast

Euro kritikų gretos Lietuvoje sumažėjo

  • Teksto dydis:

Sausio 1-ąją Lietuvai įsivedus eurą, jau po dviejų savaičių naująją valiutą palaikė daugiau nei pusė šalies gyventojų. parodė naujausias visuomenės nuomonės tyrimas.

Sausio 1-ąją Lietuvai įsivedus eurą, jau po dviejų savaičių naująją valiutą palaikė daugiau nei pusė šalies gyventojų. parodė naujausias visuomenės nuomonės tyrimas.

„Euro įvedimui Lietuvoje pritaria 57 proc,. nepritaria - 35 proc. Tai didžiulė persvara, kurios niekada niekada nebuvo, bet toks pat reiškinys buvo stebimas labai daugelyje šalių, kur iki įvedimo buvo neigiama nuostata - Estijoje ir Latvijoje ir Suomijoje taip buvo. Po to kai šalys įsivesdavo eurą, viskas pasikeičia, pamatomos teigiamos pusės, ir šiuo metu Lietuvoje jau tai yra teigiamas dalykas“, - LRT radijui sakė bendrovės „Vilmorus“ direktorius Vladas Gaidys, komentuodamas naujausios apklausos duomenis. Klausimas apie eurą buvo papildomas.

Anot V.Gaidžio, 2007-2008 metais euro vertinimas buvo atsargus neigiamas.

Gruodį skelbta Eurobarometro apklausa parodė, kad lapkritį, palyginti su birželiu, pasisakančiųjų už bendrą ES valiutą Lietuvoje padaugėjo 13 procentinių punktų - iki 63 proc. Prieš eurą nusistačiusių žmonių per šį laiką sumažėjo 10 punktų iki 31 proc.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ reprezentatyvi gyventojų apklausa atlikta sausio 16-23 dienomis.


Šiame straipsnyje: euraseuraieuro įvedimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesamone

Nesamone portretas
Ne tik nesumazejo- isaugo! Jei butu atsizvelgta i tautos nuomone- per 60% butu pries.O tai apklausineja tendencingai (pvz.,zalia nemastanti jaunimeli) ir peza nesamones.

Nu

Nu portretas
tai juk ir šunelis kariamas pripranta...

ponas

ponas portretas
svarbiau tai, kad mezeja katastrofiskai zmoniu lietuvoj...o kokio okupanto pinigus vartosim koks skirtumas?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių