Quantcast

A. Butkevičius: su „Gazprom" nevyksta jokios užkulisinės derybos

Premjeras Algirdas Butkevičius pranešė, kad memorandumo dėl dujų kainos Lietuvai projektas gautas iš Vokietijos koncerno „E.ON Ruhrgas“ atstovo „Lietuvos dujų“ valdyboje. Tai, anot jo, nėra laikoma oficialiu dokumentu.

Pasak Vyriausybės pranešimo, viešojoje erdvėje minimą memorandumo projektą Energetikos ministerijai atsiuntė „E.ON Rurhgas“ atstovas ir „Lietuvos dujų“ valdybos pirmininkas Achimas Saulis. Jis nėra įgaliotas veikti koncerno „Gazprom“ vardu, todėl projektas nelaikytinas oficialiu dokumentu ir nebuvo svarstomas premjero lygiu.

„Dar kartą pabrėžiu, jog nevyksta jokios užkulisinės konsultacijos ar derybos su „Gazprom“. Kaip ir tartasi Sankt Peterburge vykusiame susitikime su „Gazprom“ vadovybe, visi klausimai bus sprendžiami ekspertų grupės, o ne kažkokių tariamai Rusijos dokumentų šešėlyje. Sutarta ir tai, jog konsultacijos tarp Lietuvos ir dujų koncerno vyks tik 3-iojo energetikos paketo rėmuose“, - pirmadienį išplatintame pranešime sakė premjeras.

Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis BNS sakė, kad A. Saulio pateiktas dokumentas nebuvo laikomas reikšmingu, kad iš karto būtų pateiktas premjerui.

„Manau, kad tai buvo nepakankamai reikšmingas dalykas, kad premjerui būtų pateiktas. Tas tekstas nieko nereiškia, nes buvo susitarta (susitikimuose su Rusijos premjeru Dmitrijumi Medvedevu ir “Gazprom„ vadovu Aleksejumi Mileriu - BNS), kaip toliau bendradarbiausime. Patarėja Irina Urbonavičiūtė (premjero patarėja ekonomikai - BNS) gal nespėjo parodyti premjerui iki susitikimų Sankt Peterburge, nes jis atėjo vėliau“, - BNS sakė A. Mačiulis.

BNS žiniomis, Ministro pirmininko tarnyba šią informaciją gavo balandžio 8 dieną, o A. Butkevičiaus susitikimai su D. Medvedevu ir A. Mileriu vyko balandžio 5-6 dienomis.

Tačiau premjeras praėjusį penktadienį vis dar viešai aiškino, kad tokių pasiūlymų Vyriausybė negavo.

„Jokių nuolaidų iš “ Gazprom„ nesame sulaukę. Kol kas jokių pasiūlymų iš “ Gazprom„ irgi neturime. Šiandien dar kartą paklausiau ekspertų, tie, kurie buvo susirinkę, arba ministerijų atstovų - paklausiau, iš kur gauta informacija, ar jūs ją turite apie tai, kad “ Gazprom„ siūlo sumažinti mums dujų kainą 20 procentų. Buvo atsakymas labai paprastas - kad tai yra melas ir netiesa“, - penktadienį, po to, kai įvyko du pasitarimai Vyriausybėje, sakė A. Butkevičius

Jis tikino, kad tokio dokumento nepateikė ne tik „Gazprom“ , bet ir kitos, su koncernu susijusios įmonės. „Gazprom“ ir „E.ON Ruhrgas“ yra „Lietuvos dujų“ akcininkai.

A. Mačiulis BNS patvirtino, kad dokumentą su informacija apie galimą Lietuvos memorandumo su Rusijos dujų milžine „ Gazprom“ projektą ir jo sąlygas gavo taip pat Prezidentūra ir Užsienio reikalų ministerija.

Neoficialiomis žiniomis, memorandumo projekte siūloma, jog „Gazprom“ sutiktų sumažinti dujų kainą 20 proc., jei Lietuva įsipareigotų iki 2020 metų pratęsti ilgalaikę dujų tiekimo sutartį bei užtikrinti patikimą dujų tranzitą į Karaliaučių.

Kol vyks derybos, Lietuva ir „Gazprom“, kaip rašoma memorandumo projekte, taip pat įšaldytų Lietuvos ir tarptautiniuose teismuose vykstančius tarpusavo teisinius ginčus bei procesus, nukreiptus prieš „Lietuvos dujų“ vadovus. Ginčai būtų įšaldyti ne ilgiau kaip iki 2014-ųjų spalio, arba kol Lietuva ir „ Gazprom“ sutars iš viso juos nutraukti.

„Gazprom“ taip pat siūlo numatyti galimybę metams atidėti „Lietuvos dujų“ nuosavybės atskyrimą iki 2015 metų spalio 31 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje portretas
22 metus Lietuvą skurdino, partinių gaujų suformuotos, penkiolika vyriausybių. Štai kokioje padėtyje dabar yra Lietuvos žmonės. Kai ... Anglijoje darbininkas už minimalų valandinį atlygį gali nusipirkti šešis produktus: - pieno 1 litrą; - miltų 1 kilogramą; - cukraus 1 kilogramą; - 6 kiaušinius; - aliejaus 1 litrą; - dyzelino 1 litrą. Tai ... Lietuvoje darbininkas už minimalų valandinį atlygį nepajėgus nupirkti dyzelino 1 litro, aliejaus 1 litro (nes brangesnis už dyzeliną su akcizais) ir iš likusių keturių aukščiau išvardintų produktų gali nusipirkti tik vieną kurį nors, nes kitiems įsigyti pinigų jau nepakanka. (Tai yra 2012 kovo mėnesio tyrimo duomenys) Tokiom nežmoniškom sąlygom Lietuvoje skursta dirbantis jaunimas ir mes su mažiausiomis darbo pajamomis, tokiom sąlygom yra priversti vargti ir pensininkai. Partinių gaujų dėka, Lietuva tapo netinkama žmogui gyventi. Neregėto masto emigracija tai byloja. Visos partinės gaujos, prisidėjusios prie Lietuvos naikinimo, turi būti išformuotos.

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje portretas
Štai keletas skaičių, kurie akivaizdžiai rodo vis didėjančią priespaudą Lietuvoje. 2009 metais partinės gaujos sukčiai įvedė neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD) skaičiuoklę ir dabar kai pajamos yra 3150 litų ir daugiau, tai NPD = 0 !!! Nuo tada, dabar ... Kai MMA 800 litų, tai darbininkui į rankas teko 85% atlyginimo. Kai MMA 850 litų, tai darbininkui į rankas teko 84% atlyginimo. Kai MMA 1000 litų, tai darbininkui į rankas tenka 82% atlyginimo. Tai reiškia, kad ... Didinant MMA, „nepastebimai” didėja mokesčiai silpniausiesiems Lietuvoje. Anglijoje ... Rugsėjo mėnesį darbininkui į rankas teko 90% nuo mažiausio darbo užmokesčio. Nuo balandžio mėnesio darbininkui į rankas teks 93% nuo mažiausio darbo užmokesčio, padidinus NPD. NPD Anglijoje didinamas kasmet, nuvertėjant pinigams, brangstant prekėms. Anglijoje NPD apie 2830 litų per mėnesį. Nuo balandžio NPD apie 3300 litų per mėnesį. Nuo šios sumos nėra atskaičiuojamas joks mokestis: -nei valstybinei mokesčių tarnybai; -nei socialiniam draudimui. (Tai yra 2013 sausio mėnesio tyrimo duomenys) Maisto ir daiktų kainos apytiksliai sutampa su lietuviškomis. Lietuvos gyventojai drabužius ir avalynę perka Anglijoje. Labai blogai atrodom ES “bendrijoje”. Partinių gaujų sukčiai naikina Lietuvą iš seimo bunkerio. Negerai. Partinių gaujų dėka, Lietuva tapo netinkama žmogui gyventi. Neregėto masto emigracija tai byloja. Taigi ... Visos partinės gaujos, prisidėjusios prie Lietuvos naikinimo, turi būti išformuotos.

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje portretas
Kai Lietuva yra prijungta prie ES dviejų dienų neaiškiu referendumu, tai yra sukčiavimas. Kai Lietuvos žmonės priversti išgyventi nežmoniškos socialinės atskirties sąlygomis ES, tai yra sukčiavimas. Kai net Lietuvos žemė yra paversta preke užsieniečiams tik už lengvai spausdinamus pinigus, tai yra sukčiavimas. Lietuva yra naikinama, sukčiaujant. Negerai. Partinės gaujos, kurios valdė Lietuvą, darė nusikaltimus žmogiškumui. Todėl ... Reikalingas tautinis tribunolas, kad apginti ir išsaugoti Lietuvos bendruomenę.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių