Quantcast

A. Butkevičius: dėl mažesnės „Gazprom“ dujų kainos, negali būti mainų

Vilniuje ketvirtadienį pirmųjų konsultacijų susitinkant Vyriausybės ir „Gazprom“ ekspertams, premjeras Algirdas Butkevičius, sako, kad siekiant mažesnės Rusijos tiekiamų dujų kainos, negali būti mainų. Pasak Vyriausybės vadovo, derybose su „Gazprom“ bus siekiama pirmiausia sumažinti dujų kainą.

„Bus deramasi dėl vieno iš pagrindinių Lietuvos gyventojams klausimo - kaip susitarti, kad gamtinės dujos Lietuvoje būtų pigesnės, arba kad importuojamų dujų kainos būtų mažesnė“, - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A. Butkevičius, paklaustas, kokių nuolaidų „Gazprom“ gali tikėtis derybose.

„Mano supratimas ir požiūris derybų metu yra kitoks - čia negali būti kalbama apie mainus, bet čia turi būti kalbama apie susitarimą sumažinti kainą ir be jokių įsipareigojimų iš mūsų pusės - kad kažką mes atiduosime“, - pridūrė A. Butkevičius.

Anot premjero, Lietuvos derybininkų ir “Gazprom” ekspertų konsultacijose klausimas dėl arbitražinių ginčų su „Gazprom“ nebus įtrauktas - šis klausimas yra priskirtas Užsienio reikalų ministerijai.

Jis teigė manantis, kad pasaulyje vykstant globalizacijai ir integracijai, šalys turi stiprinti ekonominį bendradarbiavimą ir kalbėtis apie ekonominius ryšius, užsienio prekybos balansą, tiesiogines užsienio investicijas: „Manau, kad visi šitie argumentai ir nulemia tam tikrus susitarimus, ir kalbant apie energetines rusų galias“.

Ketvirtadienį Vilniuje prasidedančios konsultacijos bus pirmas parengiamasis susitikimas po premjero sudarytos derybų su „ Gazprom“ grupės dėl gamtinių dujų tiekimo Lietuvai sąlygų



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Rusai patys siulosi mazinti duju kaina,reikia tik sutikti su ju salygomis.Musu valdantieji tikriausiai neatsispirs tokiai pagundai.Jiems svarbiau reitingai,o ne Lietuvos gerove.

negali - gali

negali - gali portretas
Atsižvelgiant į tai kaip kinta A.Butkevičiaus nuomonės, "negali" gali greit persiversti į bet ką, o mes vėl būsime "neteisingai supratę"

Nepagavau minties

Nepagavau minties portretas
Tai kokios čia derybos, jei negali būti mainų? O šiaip tai vietinių monopolistų apetitus šiek tiek apribojus ir pelno ribą nustačius nereikėtų nei su rusais derėtis. Vien mūsų dujininkų nusistatyta dujų kainos dedamoji "negautos pajamos" ko verta! Žmoniška kalba kalbant, tai reiškia: dujininkai norėjo tiek pajamų, bet gavo mažiau negu norėjo, gal išvogė dujas kas nors, gal neatsiskaitė, o gal tiesiog monopolija norėjo pinigų iš oro. Kadangi monopolija negali gauti mažiau nei nori, tai skirtumą privalo padengti nevagiantys ir iš paskutiniųjų mokantys vartotojai. Prie ko čia gazpromas...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių