Quantcast

„BOD Group“ vadovas: reikia žengti išmaniųjų tinklų link

Įteisinus dvipusę elektros apskaitą ir leidus mažų individualių saulės jėgainių savininkams elektra mainytis su elektros tinklais, būtų žengtas mažas žingsnelis išmaniųjų elektros tinklų link, teigia "BOD Group", kuriai priklauso ir didžiausia Baltijos šalyse saulės modulių gamykla, vadovas Vidmantas Janulevičius.

"Šiuo keliu eina visa Europa. Būtų apmaudu, jei momentą praleistume ir atsiliktume, paskui už tai reikėtų daugiau mokėti. Akivaizdu, kad anksčiau ar vėliau būsime priversti diegti išmaniųjų tinklų sprendimus, kaip tai daro visas pasaulis. Jis juda vadinamosios mikrogeneracijos kryptimi, kai atsiranda daug smulkių gamintojų, elektra gaminama ir vartojama kaimynystėje, vartotojai tampa ir elektros gamintojais. Kai elektra gaminama ir vartojama greta, mažėja energijos nuostolių, kurie patiriami dideliais atstumais transportuojant elektrą tinklais. Šiandien dėl to prarandama iki 10 proc. energijos", - interviu "Verslo žinioms" sakė V.Janulevičius.

Dvipusę apskaitą reglamentuojančio įstatymo priėmimas nukeltas į Seimo rudens sesiją. Skirstomųjų elektros tinklų operatorė "Lesto" ir Energetikos ministerija sako, kad priėmus tokį įstatymą saulės jėgainių savininkai gautų naudos visų kitų elektros vartotojų sąskaita.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių