Quantcast

Apleistų žemių savininkams – didesni mokesčiai

  • Teksto dydis:

Tvarka, kai didesni mokesčiai skaičiuojami apleistų žemių savininkams, nebus keičiama, sako žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė, tačiau praneša apie galimus pakeitimus dėl dirbamos žemės pardavimo procesų supaprastinimo.

"Ši tvarka naudinga ir jos nekeisime. Be to, savivaldybės, kurios aktyviai taikė didesnius mokesčius, surinko daugiau pajamų. Sklypų savininkus paskatino plotus arba sutvarkyti, arba išnuomoti. Kalbant apie žemės pardavimą, pakeitimai rengiami. Matome, kad įstatyme yra taisytinų dalykų. Per didelė biurokratija ir pažymų reikalavimas. Neaišku, kaip parduoti bendrovių akcijas, kai kuriais atvejais ribojama net galimybė paveldėti žemės ūkio paskirties žemę. Iš kitos pusės, reikia pasakyti, kad žemės rinkos šis teisės aktas nesustabdė", - interviu "Verslo žinioms" sakė V.Baltraitienė.

Pasak ministrės, apleistos žemės per kelerius metus sumažėjo 4 kartus nuo 10 proc. visų žemės ūkio naudmenų iki 2,5 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
lietuvoja,viskas apmokestinama ,greitai uz tai kad eini gatve reiks moketi.

na

na portretas
šventa tiesa, kur apleistos vietos , tai vieni erkynai, kurmrausiai , skruzdėlynų kalnai,barščiai.. Kai buvo kolūkiai žmonės nušienaudavo visus kampus , reikėjo šieno, o dabar retam kaimo kieme berasi karvę su prieaugliu, šieno niekam nebereikia todėl lazda turi du galus, sužlugdytą gyvulininkystę ir apleistus kaimus piktžolėm.

na

na portretas
na o ką daryti, kai yra keli arai žemės ir nėra kam nupjauti, nes visam kaime nebėra kam dirbti , vienos senos moterys.O seniūnija reikalauja ty grasina baudom, gal alternatyva galėtų pasiūlyti, ju k turi savo darbuotojų kurie dirba joje ir prižiūri kelius , nupjautų tik pareikalautų kad žmogus susimokėtų, jei jis to nori, o dabar aklai tik grasina, o jei nėra sąlygų tam atlikti?Ir seniunija nesileidžia į kalbas, gal reikėtų tokį varientą priimti kaip įstatymą?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių