Quantcast

Sportą atradusi L. Mondeikaitė: tai yra kažkas nerealaus

  • Teksto dydis:

Žinomos merginų grupės „Pop ladies“ narės Liepos Mondeikaitės gyvenime pastaruoju metu įvyko didelių pokyčių - mergina pradėjo aktyviai sportuoti ir nebeįsivaizduoja, kaip iki šiol gyveno be to. Kas pastūmėjo merginą tokiems sprendimams – naujų metų pažadai, artėjantis vasaros sezonas, o gal meilė? Apie savo naują gyvenimo aistrą ir kasdieniu užsiėmimu tapusį sportą pasakoja pati Liepa.

Visai neseniai pradėjai labai aktyviai sportuoti. Kokios to priežastys?

Pradėjau sportuoti dėl labai paprastos priežasties - norėjau numesti svorio ir sustiprinti savo kūną. Aišku, ir artėjantis vasaros sezonas yra neblogas paskatinimas. 

Sportuoti norėjau ir anksčiau, tačiau atsirasdavo kitos veiklos ir ėjimo į sporto salę tekdavo atsisakyti. Būdavo, nusiperku abonementą į sporto klubą, nueinu į kelias treniruotes ir tuo viskas pasibaigia. O dabar praėjau tą patį sunkiausią pradžios periodą ir tiesiog „užsikabinau“. Kuo toliau, tuo labiau jaučiu sporto naudą, man norisi visur dalyvauti, aktyviai judėti ir „neapsileisti“. Pastarasis mėnuo yra tikras atradimas ir suvokimas, kad sportas yra kažkas nerealaus. Galiu drąsiai teigti, jog dabar tai yra vienas iš mano gyvenimo prioritetų.

Kiek kartų per savaitę lankaisi sporto salėje?

Jau daugiau nei mėnesį sportuoju labai intensyviai ir pradedu pastebėti, jog net kasdienėje veikloje tampu aktyvesnė. Stengiuosi planuotis kiekvieną dieną taip, kad galėčiau bent dvi valandas pasportuoti. Šiuo metu lankau sporto klubą, einu į treniruotes su asmeniniu treneriu, lankau baseiną. Anksčiau net ir trumpiausius atstumus važiuodavau automobiliu, o dabar pradėjau daugiau vaikščioti. Atšilus orams netgi planuoju iš automobilio persėsti ant dviračio.

Sportuoji viena ar su kompanija?

Man labai patinka sportuoti su asmeniniu treneriu – šalia nuolat yra žmogus, kuris prižiūri ir pataria. Smagu ir tai, jog kartu su manimi į sporto salę dar vaikšto ir Natalija (aut past.- Natalija Bunkė). Gali pasišnekėti bėgant ant takelio, pasijuokti, paskatinti viena kitą, jei „tinginys užeina“, o ir laikas daug greičiau prabėga. O šiaip smagu sportuoti tiek vienai, tiek su kompanija, tiek su treneriu, nes man sportas bendrai yra labai smagi veikla.

Tačiau vien sporto klubo tau nepakanka - šiuo metu dalyvauji net dviejuose su aktyvia gyvensena susijusiuose projektuose?

Taip, šiuo metu kartu su Natalija dalyvaujame projekte, kuriame bandome tobulinti savo kūno linijas. Kaip minėjau, aš noriu numesti, o Natalija – priaugti svorio. Taip pat esu „Rexona“ eksperimento „PATIRK: DAUGIAU“, skatinančio žmones praktikuoti aktyvų gyvenimo būdą, ambasadorė Lietuvoje. Šio projekto metu bus siekiama išsiaiškinti, kurios iš trijų Baltijos šalių gyventojai yra patys aktyviausi. Tai padaryti padės speciali apyrankė ir jos dėka telefono aplikacijoje kaupiama informacija apie to žmogaus aktyvumą, poilsį ir mitybą. Bandysim nurungti kaimynus! (šypsosi). Šių projektų tikslai man šiuo metu labai aktualūs, todėl dalyvauti juose man vienas malonumas.

Ar sportuodama laikaisi kokių nors specialių mitybos taisyklių?

Paskutiniu metu, kai pradėjau sportuoti, ėmiau labiau žiūrėti, ką valgau. Atsisakiau visų miltinių produktų, pvz., bandelių ar makaronų, bulvių, taip pat šokoladų, saldainių. Anksčiau mėgau valgyti viską, nežiūrėdama nei ką, nei kiek suvalgau. Dabar valgau daug vištienos, daržovių, vaisių. Taip pat geriu daug vandens – dažniausiai išgeriu daugiau nei 2 l per dieną. Stengiuosi atsisakyti kavos, visai nebegeriu gazuotų gėrimų.

Gal visgi sportas tau ne naujiena ir praktikavai kažką anksčiau?

Daug visko buvo, nes vaikystėje buvau aktyvus, sportiškas vaikas. Mokykloje šešis metus lankiau lengvąją atletiką, net esu tapusi jaunučių barjerinio bėgimo čempione. Tačiau vyresnėse klasėse mokslai nurungė sportinę veiklą. Lengvoji atletika man tikrai labai patiko, tačiau dabar jau būtų per vėlu bandyti grįžti į šią sporto šaką. Nebe tas amžius (juokiasi). Dar kažkada esu mėnesį lankiusi karatė, šokius.

Jei pati sportuoji, tai matyt domiesi ir sportu. Kokiai sporto šakai prijauti labiausiai?

Kaip ir dauguma lietuvių, be abejo, esu krepšinio sirgalė. Tačiau prieš kelis metus labai susižavėjau futbolu. Tuo metu vyko Europos futbolo čempionatas, ir aš žiūrėjau visas iš eilės rungtynes tiesiog „nenulipdama nuo ekrano“. Nuo to laiko futbolas man yra viena iš įdomesnių sporto šakų ir nuolat stengiuosi stebėti tiek Europos, tiek pasaulio čempionatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.....................

..................... portretas
Kas cia per nuopisa kad apie ja raso
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių