Quantcast

Rekordiškai karštą savaitgalį nepamirškime gerti vandens

  • Teksto dydis:

Sinoptikams prognozuojant itin karštą savaitgalį, mitybos specialistai pataria nepamiršti gerti pakankamai vandens. Prekybininkai pastebi, kad vandens pardavimai šokteli kartu su termometro stulpeliu.

„Karštomis dienomis labai svarbus ir išgeriamo vandens kiekis. Norint išvengti nemalonių pojūčių ir dehidratacijos bei virusinių infekcijų, per dieną būtina išgerti pakankamai vandens. Norma kiekvienam asmeniška, priklausomai nuo svorio, suvalgomo maisto bei fizinio aktyvumo lygio, bet įprastai didesnė nei esame pratę gerti“, – dėmesį atkreipia sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė.

Kaip rodo prekybos centro „IKI“ pardavimų duomenys, karštuoju laikotarpiu vandens pardavimai išauga kone dvigubai.

Parduotuvėse vandens pasirinkimas yra ganėtinai platus – šaltinio, mineralizuotas, šarminis, gazuotas ir natūralus.

„Karštuoju metu patariama rinktis negazuotą vandenį. Svarbus aspektas yra ir vandens pakuotė. Stiklinė ar plastmasinė – tai turi daug reikšmės, ypač karštomis dienomis. Tokiomis dienomis geriau rinktis stiklines, o ne minkštos plastmasės pakuotes. Pasirinkus plastmasines – saugoti jas nuo tiesioginių saulės spindulių. Taip pat atminkite, kad pastarųjų negalima naudoti pakartotinai, nes jos skirtos tik vienkartiniam naudojimui“, – kalba sveikos mitybos specialistė.

Remiantis prekybos tinklo „IKI“ duomenimis, pirkėjų tarpe populiariausia išlieka Lietuvos gamintojų produkcija. Anot Andriaus Petraičio, „IKI“ Viešųjų ryšių departamento vadovo, net aštuoni iš dešimties populiariausiųjų sąraše – lietuviški gaminiai. Pirkėjai dažniausiai renkasi didesnės talpos butelius – dažniausiai 1,5 litro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių