Quantcast

Neįgaliųjų užimtumo centrai – neįkainojama pagalba jų šeimoms

  • Teksto dydis:

Retas turbūt susimąsto, kaip šiandien neįgaliesiems sekasi gyventi Lietuvoje? Kaip jaučiasi, kuo užsiima  ir kur gyvena mūsų visuomenės nariai, turintys negalią?

Šios srities politika pastaraisiais metais kryptingai keitėsi nuo šalpos ir palaikymo iki pačių neįgalių žmonių gebėjimų, savarankiškumo ugdymo bei integracijos į socialinį gyvenimą. Europos regioninės plėtros fondo parama leido atnaujinti ir sukurti europinius standartus atitinkančius dienos centrus neįgaliesiems arba nedidelius, patogius globos namus.

Ne paslaptis, kad neįgaliųjų užimtumo centrai padeda ne tik patiems negalią turintiems asmenims, bet ir jų artimiesiems. Pasak Vilniaus „Vilties namų“ direktorės pavaduotojos Virginijos Paulauskytės, neįgalių žmonių artimieji džiaugiasi galėdami nemesti darbo, be to, likusi visuomenės dalis mokosi priimti kiek kitokius žmones. „Grupinių namų privalumai yra ne tik pritaikytos patalpos, patogumai,  jauki ir uždara teritorija, bet ir visos sąlygos neįgaliųjų  integracijai į platesnę bendruomenę. Įvairių renginių ir bendrų užsiėmimų pagalba mokomės būti visuomenėje drauge“ , - teigia specialistė.

Kaip sekasi vienai pažeidžiamiausių socialinių grupių Lietuvoje,  ir kuo ji gali nustebinti kitus visuomenės narius, jau šį šeštadienį domėsis laida „Arčiau mūsų“ kartu su jos vedėja Laura Imbrasiene.

Kiekvieną šeštadienį 12.00 val. BTV žurnalas „Arčiau mūsų” apžvelgia ir daugelį kitų, visuomenei aktualių temų, susijusių su žmogaus poreikiais, troškimais ir gyvenimo kokybe, lepina laidos gerbėjus smagiais konkursais ir įdomiomis viktorinomis.

„Arčiau mūsų“ laidų ciklas yra rengiamas bendradarbiaujant su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei dalį laidų finansu


Šiame straipsnyje: sveikatatelevizijaneįgalieji

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių