Quantcast

Nustatyti pavojingi maisto papildai sportininkams

  • Teksto dydis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba įspėja vartotojus dėl nesaugių Jungtinėje Karalystėje pagamintų maisto papildų sportininkams „Amix Nutrition „Opti Pack“, kurie išplatinti 8 Europos Sąjungos valstybėse. Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF Prancūzijos atsakinga institucija informavo, kad vartojant šiuos maisto papildus kyla pavojus perdozuoti vitamino B3 (nikotino rūgšties).

Atlikus papildų „Amix Nutrition „Opti Pack“ laboratorinius tyrimus, nustatyta, kad partijoje L012#020513 – vitamino B3 (nikotino rūgšties) kiekis didesnis nei gamintojas nurodo ženklinimo etiketėje. Joje nurodoma, kad rekomenduojamame suvartoti maisto papildo kiekyje yra 50 mg vitamino B3, o tyrimų metu nustatyta net 270 mg koncentracija.

RASFF pranešime nurodyta, kad nesaugūs maisto papildai „Amix Nutrition „Opti Pack“ išplatinti Čekijoje, Bulgarijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Graikijoje, Lenkijoje, Slovėnijoje, Ispanijoje. Į Lietuvą šių maisto papildų (127 pakuotes) iš Čekijos įvežė bendrovė „VL SPORTAS“, įsikūrusi Kaune, Partizanų g. 82. Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba dėl šio atvejo pradėjo skubų patikrinimą, įmonei uždrausta prekiauti nesaugiais maisto papildais ir nurodyta surinkti jo likučius iš rinkos.

Vartotojai, įsigiję nesaugių maisto papildų „Amix Nutrition „Opti Pack“, gali juos grąžinti į prekybos vietas ar platintojui ir atgauti sumokėtus pinigus.

Vitaminas B3 (vitaminas PP, nikotino rūgštis, niacinas, nikotinamidas, niacinamidas) – vandenyje tirpus B grupės vitaminas. Nuo didesnio jo kiekio išsiplėtus kraujagyslėms, atsiranda trumpalaikis odos paraudimas, jaučiamas karštis ar net niežėjimas, pykinimas, galvos skausmas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių