Quantcast

Kramtomojoje gumoje „Maša ir lokys“ – kenksmingas kiekis dažiklio

  • Teksto dydis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba gavo skubų pranešimą  dėl nesaugios kramtomosios gumos „Maša ir lokys“, pagamintos Kinijoje. Pranešime, atėjusiame iš Lenkojos nurodoma, kad šioje gumoje yra nustatytas didelis kiekis – net 20,4 mg/kg maisto priedo dažiklio E 110 – Saulėlydžio geltonojo FCF. Šios medžiagos didžiausias leidžiamas kiekis pagal Komisijos Reglamentą produkte gali sudaryti 10 mg/kg.

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai skubiai patikrino didmeninės prekybos įmonę „Saldainis“ ir nustatė, kad iš Kinijos gamintojo buvo gauta 959,04 kg kramtomosios gumos „Maša ir lokys“. 43,2 kg šios gumos parduota Lenkijos įmonei, kita dalis nesaugaus produkto (872,64 kg) eksportuota į Baltarusijos Respubliką, o likęs kiekis (43,2 kg) sandėliuojamas muitinės sandėlyje.

Siekiant apsaugoti vartotojus nuo galimai nesaugių produktų, pradėtas tyrimas, o nesaugius produktus uždrausta parduoti.

„Vartotojai, įsigiję kramtomosios gumos „Maša ir lokys“, juos gali grąžinti į prekybos vietą ir atgauti sumokėtus pinigus“, - teigia Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Jarošienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

būkite protingi

būkite protingi  portretas
nepirkite jokių gaminių rusiškais pavadinimais. Ir problemos nebus. O jei atsiasakysite "šedevrų" kiniškais pavadinimais arba pagamintų Kinijoje, liksime sveiki ir ilgai gyvensime.

pirk prekę lietuvišką

pirk prekę lietuvišką portretas
nepirkite jokių gaminių rusiškais pavadinimais. Ir problemos nebus. O jei atsiasakysite "šedevrų" kiniškais pavadinimais arba pagamintų Kinijoje, liksime sveiki ir ilgai gyvensime.

beliki

beliki portretas
Juokinga kaip viskas dabar gaminama Kinijoje, is pradziu maniau kad guma pagaminta Rusijoje.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių