Quantcast

R. Dominaitytės penkios sveikos odos paslaptys

  • Teksto dydis:

Tobula oda, kurią galima išvysti blizgiuose žurnalų puslapiuose, dažniausiai būna smarkiai pakoreguota kompiuterinėmis programomis ir realybėje paprasčiausiai neegzistuoja, todėl nereikėtų į ją žvelgti su pavydu. Kosmetologų teigimu, daug svarbiau puoselėti sveiką odą, kuri, tinkamai prižiūrima, atrodo gražiai be makiažo, maskuojančių priemonių ar programų pagalbos. Su kosmetologų nuomone sutinka aktorė, „Knygos teatras“ vadovė Redita Dominaitytė. Jos įsitikinimu – odos švytėjimas yra vidinės būsenos išraiška, o poilsis ir odos priežiūra – geros išvaizdos garantas.

„Mano diena prasideda nuo stiklinės vandens ir jei tik nepamirštu, per dieną stengiuosi jo išgerti kuo daugiau. Kadangi organizmui dažnai tenka per mažai skysčių, naudoju drėkinamus kremus, purškiamą vandenį, valomąsias kaukes. Stengiuosi nevarginti odos ir kasdieniams dienos ritualams į pagalbą pasitelkiu pagal sezoną parinktą kremą veidui ir paakiams“, – apie kasdienę odos priežiūrą pasakoja Redita.

Visuomet ryški aktorė net ir šaltuoju metų laiku stengiasi kuo daugiau laiko praleisti gryname ore. „Uždarose patalpose esantis šiltas oras sausina mano veido ir rankų odą. Be to, kadangi mano oda linkusi rausti, šaltuoju metų laiku stengiuosi naudoti ir apsaugines maitinančias ar drėkinančias priemones“, – sako aktorė ir atskleidžia mažą gudrybę: norėdama grūdinti veido odą, kartas nuo karto moteris ją patrina sniego ar ledo gabaliuku.

Norint sveika ir švytinčia oda džiaugtis visus metus, kosmetologai atkreipia dėmesį į penkias pagrindines odos priežiūros paslaptis:

• Natūralūs produktai. Odos priežiūros priemonių sudėtyje turėtų būti kuo mažiau sudėtinių dalių. Idealiu atveju jose neturėtų būti kvėpikių, konservantų (parabenų), emulsiklių, sintetinių aliejų, dažiklių.  Rinkitės tas priemones, kurios labiausiai atitinka odos poreikius t.y. atstato pagrindinius, odoje esančius lipidus: ceramidus, trigliceridus, cholesterolį ar fitosterolį, fosfolipidus, skvaleną.

• Drėkinimas. Odą drėkinti būtina ne tik vasarą, tačiau ir šaltuoju metų laiku: sumažėjęs vandens vartojimas, uždarose šildomose patalpose esantis oras sausina odą, ji pradeda pleiskanoti, trūkinėti. Todėl žiemą reikia rinktis priemones, kurios skirtos kasdienei sausos ar labai sausos odos priežiūrai. Ypač gerai sausos odos priežiūros poreikius atitinka Physiogel produktų linija, kuri dėka ypatingos BioMimic formulės atkuria odos barjerą ir taip sumažina drėgmės praradimą bei saugo nuo dirgiklių patekimo į vidų. Dėl hipoalerginės sudėties šią liniją gali naudoti net ir jautrią odą turinčios moterys. Įrodyta, kad ilgalaikis Physiogel kremų ir losjonų naudojimas ne tik atkuria odos barjerą, bet mažina ir jautrumą.

• Maitinimas. Paraudusi, šerpetota, elastingumą ir spindesį praradusi oda įspėja, kad ja reikia pasirūpinti iš vidaus ir iš išorės. Pirmas žingsnis – tinkama mityba su sveikai odai reikalingais vitaminais A, C, D ir E. Antrasis – pagrindinių odos lipidų  (ceramidų, trigliceridų, cholesterolio, fosfolipidų, skvaleno) atstatymas.

• Apsauga nuo aplinkos poveikių. Mūsų oda – tarsi sugertukas, praleidžiantis ir reaguojantis į tokius aplinkos veiksnius, kaip saulė, vėjas, šaltis, karštis ir pan. Reaguodama į šaltį veido ir rankų oda linkusi parausti ir skilinėti, tad lauke spaudžiant šaltukui, 15-20 min. prieš išeinant į lauką rekomenduojama pasitepti apsauginiu kremu.

• Poilsis. Odai, kaip ir kūnui, reikia poilsio nuo kosmetikos priemonių. Tikrai nėra poreikio naudoti 4-5 skirtingus kremus, prausiklius ar kitas panašias priemones. Leisti pailsėti odai – tiesiog privaloma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių