Quantcast

Pergalę išplėšęs „Neptūno“ treneris: apie pokštus rūbinėje ir atsarginių agresyvumą

Gintaras Krapikas, atsileidęs griežtą kaklaraištį, padėkojo Klaipėdos „Neptūnui“ už bekompromisę kovą. Žalgiriečių treneris po antro per dvi savaites pralaimėjimo klaipėdiečiams ieškojo nesėkmių priežasčių.

Pirmiausia, Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionų vairininkui į akis krito prastas jo auklėtinių darbas gynyboje.

„Nebuvome ta komanda, kuri būname įprastai. Jei priešininkas mūsų arenoje įmeta 90 taškų, vadinasi, kažką darėme blogai“, - atsiduso G.Krapikas.

Žalgiriečiai, praleidę neįprastai daug - 90 taškų, sekmadienį Kaune turėjo pripažinti svečių iš uostamiesčio pranašumą 90:86. Vasario 15-ąją Klaipėdoje vykusiame mače kauniečiai taip pat nusileido „Neptūnui“, tačiau tąsyk gynėsi kur kas geriau – 65:67.

„Patys įmetėme savo vidurkį, bet praleisti, nors ir nuo gerai puolančios komandos... Tame ir buvo mūsų problemos. Nebuvome tokie pikti ir agresyvūs, kaip kad įprasta, o to ir pritrūko“, - dėstė jis.

Pastaruoju metu pakiliai žaidęs „Žalgirio“ amerikietis Willas Cherry, antrąją sekmadienio rungtynių dalį praleido ant atsarginių suolo. Kodėl?

„Mums W.Cherry reikalingas tada, kai dirba su energija ir gynyboje, ir puolime. O šiandien jo aikštėje praleistos minutės nebuvo tokios energingos ir naudingos. Todėl nutariau suteikti galimybę Vaidui Kariniauskui, kuris, manau, vaizdo negadino.

„Rūbinėje juokaujame: ar galima vadinti duobe mūsų dabartinę situaciją, jei du kartus per trumpą laiką laimime prieš „Žalgirį“, - šypsojosi „Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis. – Džiaugiuosi, kad po kelių negražių pralaimėjimų komanda atsitiesė ir sužaidė solidžias rungtynes“.

Jo auklėtiniai praėjusią savaitę itin nesėkmingai pasirodė LKF taurės varžybose, kurias paliko jau ketvirtfinalyje. O LKL čempionate „Neptūnas“ namuose sensacingai nusileido Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ – 89:97.

„Kažkodėl prieš rungtynes Kaune netryškau optimizmu. Nusiteikimas, susitelkimas buvo didžiulis. Vis dėlto komandoje jaučiasi susikaupęs moralinis ir fizinis nuovargis. Gerai, kad dabar turėsime kiek daugiau poilsio“, - kalbėjo K.Maskvytis.

„Nenoriu lįsti į blogus dalykus. Labiausiai neramina ekipos nepastovumas. Tačiau šiandien įrodėme patys sau, kad galime žaisti gerai. Bandysime tą daryti iki sezono galo“, - žadėjo Klaipėdos klubo vairininkas.

Ne vienerius metus Kaune dirbęs K.Maksvytis ne pirmą kartą mače su „Žalgiriu“ pratrūko emocijomis ir, drauge su atsarginiu suoleliu, užsidirbo techninių pražangų.

„Su komanda buvo priėmę kitokią taktiką, kad elgsimės tyliai. Tačiau tuo metu pralaimėjome keletą mačų LKF ir LKL turnyruose. Tad mano tikslas, išlaikyti tokį patį agresyvų „suoliuką“, tačiau, kad dėl to negautume techninių pražangų“, - užbaigė jis.


Šiame straipsnyje: LKLNeptūnasŽalgirisMaksvytis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių